Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Bland bisonoxar i Gästabudstrofén, Suzuki Cup deltävling nr 4.

Gästabudstrofén i Nyköping står den 9:e juli som värd för den fjärde deltävlingen av Suzuki Cup 2011. Cupen där nya som gamla, erfarna som lovande, gör upp om segern. Men segern är inte det ända som räknas, utan för cupförarna skall det tävlas lika mycket för att umgås, byta erfarenheter, mogna och ha roligt, tillsammans. Därför erbjuder cupen även aktiviteter runt tävlingarna, som träffar och gemensamt boende vid tävlingshelgerna. Till Gästabudstrofén är aktiviteten att dagen innan tävling träffas för ”shake down” aktiviteter, grillning av Bisonburgare och gemensamt boende på Bisonfarm.se. Bisonoxarna har flyttat från farmen men nu fylls det på av cupekipage istället.

Gästabudstrofén bjuder i år på sex specialsträckor med över 200 startande och Suzuki cup representerar denna gång 14 bilar, varav 3 är ungdomsåkare, från Gävle i norr till Hörby i söder. Som vanligt spås en oviss sekundstrid i toppen, men med lika oviss fight för resten av fältet med många lovande C-förare som vill visa framfötterna för de till synes oslagbara A-förarna.

- Det skall bli spännande att se hur förarna klarar omställningen från förra tävlingen som kördes utan säkerhetsnoter, till Gästabudstrofén som tillhandahåller noter, sägen cupgeneralen Lars Jonsson och tillägger att han själv föredrar notade tävlingar.

Efter 3 tävlingar så börjar sammandraget visa lite indikationer på kommande placeringar, men märk väl att bara fem deltävlingar av sju räknas i den totala cuptabellen och därför får inget lämnas åt slumpen.

Lars Jonsson