Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dags för rally i Ekesberget igen!

- Upp till tiotusen kronor till de snabbaste förarna.

På initiativ av bland andra Pelle Berg, som driver bilverkstad i Ekshärad, och Mikael Ottosson, återuppstår nu biltävlingen i Ekesbergsbacken efter sex år utan rally i Ekshärad. Tävlingen byter också namn, huvudsponsorn Värmlands Schakt ger nu tävlingen namnet VärmlandsSchakt-Loppet.

Pelle kommer att ratta sin BMW M3 i tävlingen och kör numera för Munkfors Motorclub. Det föll sig således ganska naturligt att han kontaktade sin egen klubb för arrangemanget.

Munkfors Motorclub tände på alla cylindrar när idén väcktes på vårkanten och nu börjar anmälningarna till tävlingen att strömma in. Backen prepareras med grus och saltning. Det är nu knappt fyra veckor kvar till start. Lördagen den 23 juli varvas rallymotorerna upp i Ekesberget för Ekshärads stora motorbegivenhet denna sommar.

För att ytterligare trimma konkurrensen i backen kommer nu tävlingsledningen att dela ut ett penningpris på upp till 5 000 kr till snabbaste ekipage med tvåhjulsdrift respektive fyrhjulsdrift. Allt beroende på hur många deltagare som anmäler sig. Blir det fullt startfält med 100 startande kommer alltså hela 10 000 kr att hamna i de snabbaste förarnas händer.

Reglerna i backen är enkla. Det är snabbast uppför backen som gäller, oavsett om föraren gör den snabbaste körningen i första eller andra åket. Alla kommer alltså att få en andra chans om de tabbar sig i första satsningen uppför backen. Allt för att det ska gasas in till sista metern uppför Ekesberget.

Hemsida under adressen www.munkforsmc.com