Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell kör rallyuppvisning i Stockholm

På söndag den 3 juli arrangeras ”Red Bull Lådbilsrally” i Stockholm. Runt 20 000 åskådare förväntas söka sig till tävlingsområdet intill Münchenbryggeriet på Södermalm. Förutom ett 60-tal kreativa byggen som gör upp om segern i lådbilstävlingen får publiken även uppleva en WRC-bil in action, rattad av rallyföraren Patrik Sandell.

– Det ska bli riktigt kul att få chansen att göra en uppvisning för en publik som kanske inte är så vana att få se rally på nära håll. Det är ju inte så ofta vi tävlar i centrala Stockholm direkt, säger Patrik Sandell, vars uppvisning kommer att inleda evenemanget.

Banan är cirka 400 meter lång och börjar uppe på Ludvigsbergsgatan ovanför Bysistorget. Efter en 180-graderssväng fortsätter den på Torkel Knutssonsgatan som sluttar ned mot Riddarfjärden. Målgången sker strax efter den skarpa högerkurvan vid Münchenbryggeriet. Lutningen och en rad hinder i form av svängar och ojämnheter kommer att ställa höga krav på lådbilarnas väghållning och hållbarhet.

– Vi tror det blir en riktig folkfest, säger Bruno Laroque som är tävlingsgeneral för lådbilsrallyt.

Lådbilarna får väga max 80 kilo och all form av motorer, trampanordningar eller andra tekniska lösningar för att lagra energi är förbjudna. Bara gravitationen får användas. Varje lag får ha upp till fyra medlemmar.

Lag från nästan hela Sverige finns representerade. Bland de ekipage som är med i lådbilsrallyt finns en rullande gurka från Västerås, pistvakter på snöskoter, en enorm rullskridsko och den pälsbeklädda hundbilen från filmen ”Dum & Dumare”.

Tävlingen inleds klockan 14:00 på söndag. Mer information och regler finns på www.redbull.se/ladbilsrally.