Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kenneth Hansen tillbaka i förarstolen

Sverige, Götene – 2011-06-29

Kenneth Hansen, 14-faldige Europamästaren i rallycross, är tillbaka i förarstolen igen. I en splitter ny Citroen DS3 gör Kenneth ett inhopp i den svenska EM-deltävlingen i Höljes nu till helgen.

- Jag har jobbat med projektet i nästan två år och därför tyckte jag att jag var värd att köra premiären, berättar Kenneth förväntansfullt.

- Det här är utan tvekan den allra bästa bilen vi någonsin byggt under de 20 år vi har jobbat med Citroen. Detta är framtiden.

Till årets säsong valde Hansen att släppa ratten och i stället greppa rollen som team chef. Hansen-teamet som Kenneth nu basar över har två unga förare, en ryss, Timur Timerzyanov, och en engelsman, Liam Doran. Hansen är inte bara en duktig förare utan verkar även ha en talang för att matcha fram andra. Timur Timerzyanov leder just nu EM-seriens SuperCar-klass och Liam Doran är sexa.

Att driva ett team med två bilar i rallycrossens kungaklass, SuperCar, är tufft. Timur Timerzyanov är dessutom den ende föraren i år som lyckats vara med i samtliga A-finaler. Parallellt med tävlingsteamet har Hansen Motorsport tillsammans med franska MTechnologies, Oreca and Sadev utvecklat den nya Citroen DS3 för rallycross.

- Det tuffaste racet har jag redan haft, säger Kenneth Hansen angående det tighta tidsschemat för att hinna bli klar.

- Nu återstår bara det roliga, att få uppleva känslan att ha den i mina händer när jag släpper loss den inneboende kraften.

Susann Hansen



Foto: Hansen Motorsport