Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hansen-föraren trea i Norge och leder Rallycross-EM

Norge, Trondheim, 2011-06-26

Den fjärde deltävlingen i FIA European Championships for Rallycross drivers gav Citroën-förarna hos Kenneth Hansen Motorsport ytterligare framgång då ryske Timur Timerzyanov kämpade sig upp till en tredje plats i A-finalen efter seger I B-finalen. Timur är den ende föraren i serien som lyckats ta en plats i A-finalen i de fyra inledande deltävlingarna. Dagens tredjeplats tog Timur upp till mästerskapsledning, den förste ryske föraren någonsin att leda EM-serien.

I det som ser ut att utvecklas till ett av de mest starka och jämnaste mästerskapen på flera år har nu Hansen Motorsport lyckats få med två förare bland topp-sex i Supercar-klassen. Super1600-föraren Johan Larsson körde till sig en fin femte plats i A-finalen i sin Citroën C2.

Årets fjärde EM-deltävling kördes på Lånkebanan i Hell ett par mil utanför Trondheim i Norge. Det var en ny banan för de flesta icke-norska förarna som gav nykomlingarna något att bita i då banan är både tekniskt svår och brant kuperad.

Problem under lördagen för den engelske Hansen-föraren Liam Doran, gjorde att han hamnade i motvind.
– Det här är en sådan helg jag hoppas slippa uppleva igen, suckar Doran. Jag gjorde en del misstag som jag inte kunde reparera och det spolierade mina chanser till en A-finalplats.
– Jag vann C-finalen och är nöjd med min fart i B-finalen men med blev stökigt på banan och jag blev kvar på fjärde plats. Jag har jobbat hårt de senaste veckorna att köra mjukare, och det funkade bra här, men jag behöver krydda upp körningen med lite mer aggressivitet. Jag ville uppnå mer än en nionde plats här i Norge, men okey det är ingen katastrof, jag är fortfarande sexa I totalställningen. Fast till Höljes måste jag fiska fram ett ess i rockärmen.

Medan Dorans tävling slutade i B-finalen, vände teamkompisens, Timur Timerzyanovs, lycka i den finalen genom att han med eftertyck vann den och tog sista biljetten in i A-finalen.

Amerikanen Tanner Foust kraschade i första B-finalstarten och racet stoppades. I omstarten gjorde Timerzyanov en smart manöver från sista startruta.
- Min andra start var kanske inte perfekt, men när jag såg att bara Mats Lysen tog jokerspåret medan de andra valde huvudbanan, så valde jag att följa med Lysen. Det var bra för där fick vi några riktigt snabba varv vilka bäddade för en ännu bättre avslutning, berättar Timur entusiastiskt. ·– Kanske hade jag kunnat bli tvåa bakom Mats, som gick och vann loppet, men jag gjorde ett misstag i ett grusparti och var nära på att förlora både tredje platsen och bilen i en avåkning.
– Jag hade verkligen inte förväntat mig att leda mästerskapet, säger Timur med ärligt förvånad min. Det här är ju mitt läroår, men det är klart jag är glad.

Johan Larssons femte plats i den norska tävlingen gjorde att han avancerade från sjunde till fjärde plats i Super1600 mästerskapet. Larsson är snabb och har gjort fler starka insatser de senaste tävlingarna.
– Nu längtar jag till att få köra på Höljesbanan nästa helg, ler Johan. Bilen är bra och jag är i bra slag också.

Den svenska EM-tävlingen i Höljes (1-3 juli) kommer att se hur Kenneth Hansen Motorsport teamet växer från tre till fyra bilar när teamchefen själv, Kenneth Hansen, ska göra debut med sin nya Citroën DS3 Supercar.
– Vi har lite jobb kvar innan den är klar för pressvisningen i Höljes på torsdag, säger Kenneth.

– Om utseendet kan säga något om prestanda i bilen så kommer den här bilen vara den absolut bästa vi någonsin har byggt. Kenneth Har inte kört tävling sedan finalen i Tjeckien i september förra året, men tror inte att det kommer vara något problem eftersom comebacken görs i Höljes, en bana han kan utan och innan.

Resultat

Supercar

1 Mats Lysen (N); 2 Sverre Isachsen (N); 3 Timur Timerzyanov (RUS); 4 Stig Olov Walfridson (S); 5 Toomas Heikkinen (FIN); 6 Tanner Foust (USA).

Championship after 4 of 10 rounds: 1 Timerzyanov 54; 2 Isachsen 52; 3 Lysen 51; 4 Foust 51; 5 Frode Holte (N) 50; 6 Liam Doran (GB) 48.

Super1600 1 Ildar Rakhmatullin (RUS); 2 Andreas Bakkerud (N); 3 Jussi-Petteri Leppihalme (FIN); 4 Ulrik Linnemann (DK); 5 Johan Larsson (S); 6 Clemens Meyer (D).

Championship after 4 of 10 rounds; 1 Bakkerud 74; 2 Linnemann 43; 3 Zdenek Cermak (CZ) 38; 4 Larsson 35; 5 David Johansson (S) 35; 6 Jaroslav Kalny (CZ) 33.

Nästa tävling, Höljes, Sweden, July 1-3. Susann Hansen