Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

South Swedish Rally var riktigt tufft för Mattias Adielsson

När South Swedish Rally startade i fredags kunde det inte startat sämre för Mattias Adielsson från Göteborg. Redan efter 400 meter på den första specialsträckan gled Mattias ut för långt i en höger kurva och slog i en sten med vänster framhjul. Bärarmen gick sönder så bilen blev okörbar.

Teamet bytte bärarm och startade om tävlingen på lördagen med ett tidstillägg på sex minuter. Alla möjligheter till en topplacering var borta då, så Mattias tog resterande delen av rallyt som träning.

- När vi startade på lördagen låg vi på sista plats i rallyt. Det var inte så min plan var från början. Nu fick vi börja om och sätta nya mål med dagen. Det gick ganska bra vi gjorde några tider som jag är riktigt nöjd med, säger Mattias Adielsson.

I South Swedish Rally åkte Anders Fredriksson med som kartläsare. Anders har varit mycket värdefull för hela teamet. Under hela tävlingen har han hjälpt till med goda råd och vad de ska tänka på innan och under en tävling.

- Den här helgen har varit riktigt värdefull för mig. Jag har lärt mig mer under de här dagarna än under min tidigare karriär. Nu vet jag mer vad som krävs av en förare som vill nå toppen. Hela teamet vill rikta ett stort tack till Anders för all hjälp som vi har fått under helgen, avslutar Mattias Adielsson.

Nästa deltävling i Rally-SM är den 12-13 augusti i Hässleholm. Vi återkommer med hur teamet ska förbereda sig inför den tävlingen.

Resultat South Swedish Rally för Mattias Adielsson

44:a totalt.
11:a i Trimmat 2WD
7:a JSM
1:a Klass 1 Trimmat 2 WD upp till 1600 cc


Mattias ligger efter South Swedish Rally på 6:e plats i Rally-SM.

Följ oss på hemsidan där vi håller er uppdaterade www.adielssonmotorsport.com .

Pressansvarig Urban Andersson