Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Jimmy Joge 20:e totalvinnaren i SSR

Jimmy Joge, 32-årig mekaniker från Motala, blev den 20:e totalvinnaren i South Swedish Rallys 36-åriga historia.
På söndagseftermiddagen stod det klart efter att specialsträcka 15 var avklarad att Joge tillsammans med kartläsaren John Stigh klarade hem segern med 1,8 sekunder(!) före Pontus Tidemand/Jörgen Nordhagen, SMK Eda, och 37,3 sekunder före hemmahoppet från Alvesta, Patrik Johansson/Jesper Johansson.

Tre dagars tävling och sammanlagt över en timmes bilkörning på specialsträckor, och så skiljer det 1,8 sekunder i mål!
De inblandade trodde knappast att det var sant själva. Speciellt Joge fattade inte först att det verkligen hade gått vägen.
-Det är inte klokt var Jimmy Joges första kommentar när han väl fattat att de vunnit 2011-års South Swedish Rally med 1,8 sekunder.



Pontus Tidemand, som faktisk var i totalledning vid ett par tillfällen under rallyt, var givetvis inte glad när det bara var 1,8 sekunder som skiljde, men han gratulerade Joge, och sa till media:
-Det är bara att buga för Jimmy han åkte bra, själv vet jag att jag gjorde mitt bästa och är inte allt för nedstämd. Sedan tillade han:
-Jag skall ta honom i nästa SM-tävling i Hässleholm.

Patrik Johansson, Wäxjö MS och Alvesta, var nog den förare som hade mest supportrar utmed 14 specialsträckorna. Patrik och co-drivern Jesper Johansson, hade nämligen passat på att bjuda in sponsorer, kompisar släkt och allt till den här rallyfesten på hemmaplan.
Patrik körde också bra i sin Mitsubishi och genom tredjeplaceringen noterade han sin bästa insats i SSR, om man bortser från segern i lilla standardklassen med en Ford Fiesta för fem år sedan.

De stora förhandsfavoriterna med WRC-bilar (trimmade fyrhjulsdrivna) Mats Jonsson, Forshaga, och Eddie Hörbing,Laxå MK, kom alltså inte på pallen den här gången i totallistan.

Jonsson körde sönder turbon på lördagen och förlorade tid innan man kunde byta turbon, och Hörbing fick problem med bromsar plus en punktering. Eddie Höbring slutade totalfemma och Mats Jonsson, som vunnit South Swedish Rally åtta gånger tidigare, kom i år sexa totalt.

Resultat, se /www.resultatservice.se/rally/2011/ssr/

Olle Karlsson