Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fredrik Åhlin fick tips och råd av Michele Mouton – avstår Sydsvenska Rallyt

Fredrik Åhlin som slutade på en hedrande tredje plats vid sista Junior VM-rallyt på Sardinien (WRC Academy Sardegna), blev tillsammans med sin kartläsare Björn Nilsson gratulerade av Michele Mouton efter målgång, och fick i samband med det även en hel del tips och råd av henne.

”Det var verkligen kul att vara den första Pirelli Star Driver som tog en pallplats i WRC Academy. Michele var dessutom en av medlemmarna i juryn vid uttagningen Pirelli Star Driver, så det här känns som att bra bevis på att juryn gjorde rätt när de valde oss som ett av teamen vid uttagningen”, säger Fredrik.

Michele Mouton arbetar inom Internationella Bilsportförbundet som FIA WRC Manager – ett arbete som innebär ansvar för tillsyn över alla aspekter av serien, inklusive säkerhet, kalender och regler.

”Det är verkligen inspirerande att få tips och råd ifrån en sådan rutinerad rallyperson, och dessutom känns det bra att vara en av de ungdomar som kör i WRC Academy där Michele är med och påverkar och förnyar” säger Fredrik.

Fredrik hade planerat att vara med i SM-deltävlingen Sydsvenska Rallyt som körs nu till helgen, men efter de tips och råd som han fick av Michele Mouton så omvärderades den tanken.

”I stället för att köra Sydsvenska så kommer jag att lägga kraft och krut på att köra några asfaltrallyn och tester så att jag är väl förberedd på vad som komma skall i WRC Academy Tyskland. Det gör att jag har valt att lägga tid och ekonomi på det istället”, berättar Fredrik.

Åhlin har nu två månader till att förbereda sig för asfaltsrallyt i Tyskland och dessutom köra något rally eller test i Finland, då nästa deltävling i WRC Academy körs i Neste Oil Rally med start i Jyväskylä den 28 juli.

Susanne Kottulinsky