Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tredje deltävlingen i Rally-SM för Pelle Sääv från Linköping

Nu till helgen är det dags för den tredje deltävlingen i årets Rally-SM.
Vintersäsongen har inte börjat speciellt bra för Pelle Sääv. Pelle fick med sig en poäng från Rally Sweden och i Fäviken Winter Rally bröt han tävlingen. Förra året i South Swedish Rally tog Pelle sin första klasseger med Skodan.

- Vi ska försöka att försvara segern från förra året, det kommer inte att bli lätt. Många av konkurrenterna har bytt till nyare och vassare bilar, säger Pelle Sääv. Teamet var i mitten av maj i Lettland och åkte en tävling som uppvärmning inför South Swedish Rally.

- Det var ett riktigt äventyr att tävla i Lettland. Vägarna var otroligt snabba och passade inte Skodan perfekt, säger Pelle Sääv.

Det är femte året som South Swedish Rally och Rally-SM arrangeras i småländska Ljungby. Precis som förra året kommer rallyhögkvarteret att ligga mitt i stan, på Hotel Terraza. I anslutning till Terraza kommer såväl start- som målgång ske. Serviceplatsen ligger också i närheten av centrum.

Deltagarna i Rally-SM kommer att köra ca 14 mil specialsträckor, fördelade på 15 sträckor

Rallyt startar redan på fredagskvällen från startrampen i centrala Ljungby för att avverka sträcka ett och två på Millebygdraceway. Rallyt fortsätter sedan under lördagen och avslutas på söndagen.

Ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson