Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell kämpar vidare på Korsika.

Även andra dagen av Tour de Corse blev en fortsatt tuff resa för Patrik Sandell och Staffan Parmander. Sex specialsträckor kördes under fredagen på de extremt krokiga asfaltsvägarna. Inför den avslutande dagen ligger svenskarna på en elfteplats.

Rallyt kallas ofta ”De 10.000 kurvornas rally” och beskrivs som otroligt svårkört. Något Patrik Sandell är beredd att skriva under på.

- Det här liknar ingenting jag kört tidigare, det är bara att inse. Det går bättre och bättre för varje sträcka, men den här helgen handlar mest om att lära för min del, säger Patrik Sandell. Staffan Parmander, Patriks codriver instämmer.

- Det här rallyt har utvecklats sig mer som en test för oss egentligen. Vi insåg när vi kom hit att vi inte skulle ha någon riktigt chans att hänga med. De tester vi hade gjort inför rallyt var inte tillräckligt nära verkligheten helt enkelt, säger Staffan Parmander.

Sex stycken specialsträckor återstår innan det är målgång lördag kväll.

- Vår målsättning får bli att hamna inom topp tio. Om det inte händer något med tätbilarna så är det där vi landar, avslutar Staffan Parmander.