Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Anmälningslistan spikad till Midnattssolsrallyt

Nu har listan publicerats över de ekipage som får starta i årets Midnattssolsrally. Tävlingsledningen tvingades i år tacka nej till 53 anmälda ekipage. Bland de gallrade finns både svenska och utländska ekipage. I klassen regularity finner vi 52 ekipage och i klassen för historiska rallybilar är 119 bilar med.

Regularity med eller utan extra trippmätare

Bilarna i regularity är uppdelade i en klass för bilar med endast original trippmätare och en där man får ha extra trippmätare. Här gäller det nämligen att hålla en given snittfart på specialsträckorna. Därför är det viktigt med en trippmätare. Det är i den här klassen de ovanligaste och äldsta bilarna finns. Eller vad sägs om Rover 3500 från 1972, MGA från 1959, Saab 92B från 1955 eller en Rolls Royce Corniche från 1977. Drygt hälften av klassens bilar har extratripp monterad.

Många klasser bland de historiska rallybilarna

Rallybilarna som kör fortast, är de som tävlar i historiska klassen. Den är indelad i ett flertal åldersklasser, som i sin tur är indelade i cylindervolymsklasser, men ingen bil får vara nyare än från 1981. Klassen för de äldsta bilarna är öppen för bilar tillverkade före 1969. De flesta bilarna förekommer i klassen 1970–75 och där är det mest Opel, Ford, Porsche, Volvo och Saab som förekommer, 46 st. Bland de nyaste bilarna från 1976-81 är det en stor del snabba Fordar, Oplar och ett flertal Volvo, 41 st.

Försprång för de nyaste rallybilarna

De nyaste bilarna har störst chans till seger i Midnattssolsrallyt, men inte bara för att de är nyare. De tävlande i bilar nyare är 1970 får använda noter i bilarna. Arrangören tillhandahåller detaljerade sträckbeskrivningar som gör att de som är vana att köra efter sådana har en klar fördel.

Fullständig lista på de startande finns på http://www.midnattssolsrallyt.com

Håkan Tonér