Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hård tätkamp i nya Rallymasters.

Hörbing och Ytterbring slog till i premiären av Rallymasters, när Holmenskog-Rallyt avgjordes under Lördagen i Norrköping.

I 4WD stod som väntat kampen mellan flerfaldiga mästaren Mats Jonsson och utmanaren Eddie Hörbing, en kamp som till en början leddes av Jonsson, men där Hörbing efter två sträckor fick upp ett flygande tempo och körde in 20 sekunder på Jonsson på de två avslutande sträckorna, och skrev segermarginalen till 16 sek för Jonsson, och ytterligare 37 sekunder till 3:an Jimmy Joge som blev bästa GrN-bil i klassen.
- Är mycket nöjd med dagen hälsade Hörbing efter prisutdelning, alltid skönt att slå Mats, avlutade Hörbing tillsammans med hans codriver för dagen, Bosse Holmstrand.

A 2WD såg på förhand ut som årets startfält med namnkunnigare starfält än på en SM-tävling. Och visst blev det en riktigt hård kamp, i första hand mellan SM-segraren Leif Pettersson, Gotlänningen Lars-Olof Holmberg och förra årets cupsegrare Tobias Ytterbring.
Det var Ytterbring som var den som var mest på hugget på den inledande sträckan och tog täten, en ledning som han sedan inte släppte ifrån sig, trots att Pettersson spurtade med en kanontid på sista sträckan, och där Holmberg lurade i vassen bla. men en sträckseger på sträcka två.
Nu räckte inte Petterssons spurt utan Ytterbring knep premiärseger i Rallymasters, endast 5 tiondelar före Pettersson och Holmberg knappa 5 sekunder bakom som 3:a.
- Fantastisk gruspremiär för vår del och i det här motståndet, vi hade bara kört en liten sväng i torsdags med bilen säger Ytterbring, vi har inte kört tävling sedan segern i KMK-Trofén i Oktober där vi säkrade cupsegern 2010, hälsade ett stort leende team, Tobias Ytterbring med codrivern Lasse Wickman.

B 2WD tog Stefan Hanela en säker seger med 36 sekunder. C 2WD fick ingen startande i mål, kanske en följd av de tuffa vägarna där de både var luriga och bitvis i sämre skick för de sent startande.

Även i std-klasserna blev det hårt i toppen, A/B gick segern till veteranen Lars Ohlsson före Tobias Carneling och Fredrik Egeland, och i C-klassen var det Joakim Nilsson som var klart snabbast och där Färjestads hockeystjärna Emil Kåberg blev en stark trea.
I GrE klassen var det hård kamp mellan Per Ohlsson (son till A/B-segraren Lars Ohlsson) och Andreas Norrby. Inledningsvis var det Claes Engvall som hade ledningen men som fick bryta på sträcka tre, och där Ohlsson höll undan med dryga 3 sekunder för Norrby som laddade hårt och tog in 7 sekunder på sista sträckan.

Klassiker/AppK såg flera intressanta bilar till start, där Gunnar Fredriksson vann första sträckan innan växellådan gav upp, och där Porsche-åkande Per Götberg sedan fick upp farten och körde mot en säker seger och dagens utlottade extrapris från MOCOMP.

Som första klass i tävlingen startade våra Ungdomsrallyåkare, där Victor Liljesson tog segern, Emil Bergkvist var snabb inledningsvis men tvingades bryta på sträcka tre.

Nu väntar en månads uppladdning innan Rallymasters fortsätter i Mälarrallyt den 18 juni.

Rallymasters 2011 i samarbete med PPE/Yokohama, Tractive, MOCOMP och Sellholm Tuning.

Officell webbsida: www.rallymasters.se

Crister Nystrand