Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

STURESON SLOG TILL IGEN-TVÅA PÅ KNUTSTORP

Johan Stureson fortsätter att imponera stort i årets STCC. På hemmabanan Ring Knutstorp slog han till med en andraplats efter en uppkörning i toppklass och fortsatt mästerskapsledning.

-Helt fantastiskt, utbrister Stureson.

Skåningen visade att segern och farten i premiären inte var någon tillfällighet, utan han levererade igen och denna gång inför en jublande hemmapublik.

Stureson inledde med att sätta den femte snabbaste tiden i huvudkvalet, två tiondelar bakom Rikard Rydell som var snabbast. I super åtta kvalet blev det en sjunde tid. Pole tog Fredrik Ekblom.

-Det känns bra, jag har inga problem att leverera topp fem tider och mitt snabbaste varv var dessutom inte optimalt, kommenterar en optimistisk Johan Stureson. -Det känns bra, jag har inga problem att leverera topp fem tider och mitt snabbaste varv var dessutom inte optimalt, kommenterar en optimistisk Johan Stureson. -Det känns bra, jag har inga problem att leverera topp fem tider och mitt snabbaste varv var dessutom inte optimalt, kommenterade en optimistisk Johan Stureson.

I det första racet satte Stureson stabila tider loppet igenom och pressade Colin Turkington, men körde smart och tog målflagg som sjua.

-Jag hade inga problem att hänga med, så det blir ett intressant finalrace, fortsatte en fokuserad Johan Stureson.

Väl där fick Stureson en riktigt dålig start från yttern och föll ner till femte, men därefter visade han sin klass och varför han leder STCC 2011. Knislinge sonen avvaktade och kände på motståndet, sen slog han till.

Först plockade han Tommy Rustad, sen plockade han Martin Öhlin och på det allra sista varvet satte han in attacken på Colin Turkington och körde hem andraplatsen.

-Det blev en tuff start, där en efter en passerade mig på innern, men jag visste att jag hade farten, så jag behöll lugnet och sen attackerade jag. Riktigt skönt. Tabell etta och dessutom fortsatt ledning i team mästerskapet, avslutar Johan Stureson.

Stureson leder STCC 2011 med sina 57 poäng, tio poäng före Colin Turkington och elva före Tommy Rustad.

Av:Staffan Börjesson