Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mästerskapsledaren kommer väl förberedd till andra deltävlingen i Carrera Cup

Premiärtävlingen i Carrera Cup i Danmark under Påskhelgen kan bara summeras med succé för Johan Kristoffersson. Den unge Arvika föraren har överraskat de etablerade konkurrenterna med att vara otroligt snabb i inledningen av säsongen och att komma till deltävling 2, på Ring Knutstorp som Mästerskapsledare är snäppet bättre än vad teamet själv räknat med.

- ”Även om teamet förberett sig minutiöst innan säsongen började så är det små marginaler i racing och än så länge har vi haft marginalerna på vår sida”, säger överraskningen Kristoffersson.

Efter deltävlingen i Danmark har teamet hunnit med ytterligare två testdagar, på Mantorp Park i Östergötland förra veckan och på Skånska Ring Knutstorp under måndagen.

Lovande tester på Ring Knutstorp och Mantorp Park

Under onsdag förra veckan passade teamet på att testa Mantorp Park tillsammans med flera andra Carrera Cup förare. Efter att ha kört på låga 1.17 tider i flera varv gjorde teamet en liten finjustering innan Kristoffersson med minsta möjliga marginal lyckades spräcka den magiska drömgränsen med tiden 1.16,999. Ingen Carrera Cup förare har tidigare lyckats åka snabbare runt Mantorp Park.

Måndagen den 2 maj tillbringade KMS på Ring Knutstorp för de sista förberedelserna inför helgens tävling. Efter mer än 60 varv runt Ring Knutstorp, kan Cup ledande Johan Kristoffersson summera dagen:

- "Vi har kört oerhört mycket idag för att få till bilens inställningar och för att jag skall hitta snabbaste linjen runt den svårtolkade banan", rapporterar Johan efter gårdagens övning.

- "Vi körde bl.a. två hela race stinter med bara ett kort stopp för däcksbyte och vi känner oss nöjda med farten".

Race tempot var riktigt bra och med bilen inställd för race kördes de två race simuleringarna på konstant bra tider. Det gäller dock att ha flyt i kvalet och lyckas tajma ett perfekt varv utan trafik. På Knutstorp är nyckeln att få till ett riktigt bra kvalvarv.

Under måndagens test lyckades Arvika föraren sätta tiden 58.7 runt Ring Knutstorp, vilket är snabbare än någon kört tidigare i Carrera Cup. Förra årets snabbaste kvalvarv sattes av Fredrik Larsson som med tiden 59.1 tog Pole Position i augusti tävlingen.

På fredag denna vecka är det dags att visa om alla tester och förberedelser har lönat sig, då är det dags för kval i Carrera Cup deltävling 2.

Tider Carrera Cup, deltävling 2 på Ring Knutstorp

Fredag 6 maj
11:00 Test
15:10 Kval

Lördag 7 maj
10:55 Heat 1
14:50 Heat 2

Per Andersson