Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ett soligt Rally Sorland för Steve Røkland

Steve Røkland var bäst i Rally Sørland. Steve visade från start att segern i Fäviken Winter rallyt inte var någon tillfällighet. Med sju sträcksegrar av åtta möjliga blev segermarginalen nästan 2 minuter till tvåan Stig Rune Skjærmoen.

Rally Sørland, deltävling i norska mästerskapet bjöd på hårda fina grusvägar och med inramning av strålande sol så var förhållandena i det närmaste perfekta. Tävlingen med start i Mandal utanför Kristiansand startade på fredag kväll med tre specialsträckor och fortsatte igen på lördag morgon med ytterligare fem sträckor innan målgång på lördag eftermiddag.

Petter Kristiansen som ledde Topdriver innan start bar favoritskapet tillsammans med Steve Røkland men det fanns flera team som var taggade att blanda sig i tätstriden, alla visste att det skulle bli full attack från start. Steve satte upp det högsta tempot och vann första sträckan med 2,6 sek före Sindre Furuseth och Anton Eriksson. Steve fortsatte i samma hårda tempo och vann andra sträckan med 9,2 sekunder före Petter och Stig Rune var trea. Anton som började så bra drabbades här av växellådsproblem och tappade mycket tid. Anton åkte sedan in i depå för växellådsbyte och åkte aldrig SS 3.
Anton fick sällskap i depån av Linus Johansson som fick bränsleproblem och valda att reparera istället för att köra SS 3. Bägge fick starta om på lördagen dock med ett tidstillägg på 5 minuter.
Petter höjde tempot på SS 3 men blev ändå slagen av Steve med 0,6 sek, Stig Rune blev trea.

Med nyservade bilar och nattvila så startade tävligen om på lördag morgon och Petter var snabbast på SS 5 före Stig Rune och Steve var trea. På femte sträckan gick luften ur tävlingen när Petter blev kvar i målsvängarna efter en brutal avåkning. Steve vann sträckan före Stig Rune och Sindre blev trea. Resterande sträckor blev en defilering av Steve in till slutmål med Stig Rune och Sindre som växlade mellan att bli tvåa och trea på sträckorna.

Vid målet i Mandal så kunde ingen missa Steves glädje när det visade sig att han var 7:a totalt och bästa tvåhjulsdrivna bil. Imponerande!

- Det har fungerat mycket bra, vi har åkt med marginal och allt fungerar bra, berättade Steve efter tävlingen.

Resultat
1.  Steve Røkland/Wenche Fønnebø Ford                  71.19,3 
2.  Stig Rune Skjærmoen/Martin Otterstad Ford              73.16,3 
3.  Tobias Bergetorp/Mikael Salomonsson Renault             75.08,9 
Nästa tävling är Snapphanerallyt i mitten på augusti.

Resultat och mer info finns på www.topdriver.se

Kalle Bäckwall