Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Gotland

Under helgen var det dags för Rally Gotland. Tävlingen är en av Sveriges tuffaste grusrallyn. Detta år innehöll tävlingen 6 sträckor med totalt 8.5 mil. Den första kördes den 29’e på kvällen, och de övriga på lördagen. Vi var 22 st. i klassen och 142 st. totalt som startade.

SS 1 LANGS HAGE 10.36 KM

Det var ringrostigt från både mig och Daniel i början. Vi fick nästan direkt lite bromsproblem. Allt var nyrenoverat men tydligen var det lite luft kvar i bromsystemet. På servicen fixade grabbarna till problemet. Vi låg 7a i klassen efter första dagens enda sträcka.

SS 2 TOFTA 28,12 KM

Tävlingens längsta sträcka, och vi visste att här måste vi vara på hugget direkt. Sträckan flöt på hela vägen och som snabbast åkte vi 199 km/h. Vi blev trea på sträckan och efter sträckan låg vi 3a i klassen. Tyvärr fortsatte bromsproblemen, och igen så fixade service problemet så att vi kunde fortsätta.

SS 3 HEJNUM 6.14 KM

En sträcka som vi åkt flera gånger förut genom åren. Sträckan är smal och har många fula stenar. Flera av våra konkurrenter åkte på punktering här, men vi klarade oss.

SS 4 FOLKRACEBANAN 5.23 KM

Svår början på sträckan, vi åkte lite för fort i vissa svängar. Träden står mycket nära vägen och det pirrar till ibland när vi kommer riktigt nära.

SS 5 VISBORG 6.62 KM

En sträcka med lite knepiga vägbyten blandat grus och asfalt. Här kom tävlingens enda misstag, det blev fel i ett vägbyte. Vi fick backa och börja om vilket gjorde att vi tappade ca 10 sek på misstaget. Efter sträckan var det service – och än en gång blev det jobb med våra bromsar.

SS 6 TOFTA 28.12 KM

Repris på morgonens sträcka. Vi visste att vi låg 3a totalt innan start på sträckan. Nu gällde det! Vi gav allt och det flöt på riktigt bra. När ca 1 mil återstod av sträckan stod han som ledde tävlingen brevid vägen och bytte däck pga. punktering. Då förstod vi att vi skulle klara en pallplats så vi slog av på takten.

SUMMERING AV TÄVLINGEN:

Vi blev 2a totalt i tävlingen 5.8 sek efter segraren Jari Saarinen i en betydligt vassare bil än oss. Vi är supernöjda med tävlingen! Vi har visat att vi har kapacitet att hänga med i toppen.

STORT TACK TILL MARTIN, SEBASTIAN OCH HAMPUS FÖR EN SUVERÄN SERVICEINSATS,

Codriver Christer Carlsson
www.LRSevent.se