Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Perfekt genrep för Sandell

Om två veckor gör Skodaföraren Patrik Sandell IRC-debut i Rally Korsika. Under lördagen genomförde han och codrivern Staffan Parmander ett genrep, när de ställde upp i Rally Prešov i Slovakien. Målet var dels att få upp racetempot i kroppen, och dels att trimma ihop sig med det nya teamet. Två målsättningar som verkade lyckas.

- Det blev ett perfekt genrep. Vi fick köra tio mil i tävlingstempo och hann testa olika inställningar. Dessutom började det regna så vi fick testa både på blött och torrt, så vi är jättenöjda med vad vi fick ut av dagen, säger Patrik Sandell.

- Det var också bra att vi fick jobba ihop oss lite mer med teamet. VI har bara kört Svenska rallyt tillsammans tidigare, och det är ju på hemmaplan där det går lite grann av sig själv. Men nu fick vi chansen att köra en tävling tillsammans utomlands också innan allvaret börjar, säger Patrik Sandell.

Patrik och Staffan slutade på en blygsam elfte plats, efter en dubbelpunktering som kostade dem 8 minuter redan på SS2. Men ett flertal sträcksegrar visade att svenskarna har hittat farten.

- Vi hade en härlig känsla i bilen. Det här känns bra inför Korsika, avslutar Patrik Sandell.

Tour de Course körs 12-14 maj.