Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Calle Ward VM-laddar i Norge

Calle Ward kör Rally Sørland som uppladdning inför nästa helgs VM-deltävling på Sardinien.
– Det är viktigt att få fullfartsmil i kroppen innan VM-starten, säger 25-åringen från Karlstad.

VM-deltävlingen på Sardinien 5-7 maj är den andra i nya JVM-klassen WRC Academy. Ward tvingades bryta den första, som avgjordes i Portugal, med motorras.
– Jag fick visserligen inte med mig några poäng från premiären, men samlade på mig en hel del erfarenhet som jag givetvis ska dra nytta av nu.

Innan avresan till Sardinien på söndag väntar ett genrep i det norska mästerskapet med Wards egna Ford Fiesta R2. Test inför den tävlingen körde JVM-svensken i Väse mellan Karlstad och Kristinehamn i onsdags kväll.
– Det kändes bra och jag ser verkligen fram emot den intensiva period, med bland annat två tävlingar, som nu väntar.

Rally Sørland med bas i Mandal är årets fjärde deltävling i det norska rallymästerskapet – och den första på grus. Tävlingen avgörs fredag och lördag och innehåller åtta specialsträckor på sammanlagt 11,9 mil.
– Det blir perfekt för mig och min norske kartläsare Morten Erik Abrahamsen att starta i Rally Sørland som uppladdning för tävlingen på Sardinien.

Självklart vill Ward göra ett bra resultat i Norge, men det viktigaste är ändå att få tävlingsmil i kroppen, gnugga samarbetet med Abrahamsen och att hitta känslan i körningen.


Foto: Jerker Johansson
Med sin egen Ford Fiesta R2 inledde Calle Ward en intensiv period med test hemma i Sverige i onsdags. Till helgen kör han en deltävling i det norska mästerskapet och därefter bär det iväg till Sardinien och årets andra deltävling i WRC Academy.
Fakta Calle Ward
Född: 7 mars 1986.
Bor: Karlstad. Familj: Mamma Annica, pappa Mikael, syskonen Richard och Lovisa.
Klubb: Likenäs MK.
Kartläsare: Morten Erik Abrahamsen, Norge.
Tävlingsbil: Ford Fiesta R2.
Hobby: Det mesta med motor på, gå på ishockey, konditions- och styrketräning.
Mål: Vinna.
Främsta meriter: Snabbast av alla Ford-förare under “M-Sport International Shootout” 2010. Segrare i Nordiska Topdriver och Ford Fiesta Trophy 2010. SM-trea i Trimmat 2WD 2009, tvåa i JSM 2006.