Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Snart premiär för ny Rallyserie, Rally Masters gör entré

Motorsportsveige har snart premiär på en ny-(gammal) rallyserie, då Mekonomen rallycup växt ur kostymen, blir större, bredare och kanske axlar Supercupen:s tradition. Större spridningsområde, stormälardalen, östergötland och västsverige är planen för Rally Masters 2011.
Större media, PR och publikintresse, och en tävlingsfinal i samband med Rally-SM finalen i Katrineholm.

Vi vill skapa en rallyserie av de bästa arrangemangen med lite krydda, endagarstävlingar på fina grusvägar så som majoriteten av rallyåkarna och publiken vill se.
Kvalitativa startfält av hög nivå, 2WD-4WD-Std och klassiska rallybilar samt ungdomsrally får kämpa om prispotten som lär landa på över 75.000 kr.
Ett antal partners kliver in och stöttar svensk rallysport där allt går tillbaka till de aktiva, så här långt är det PPE/Yokohama, Tractive, MOCOMP/KUHMO och Sellholm Tuning som klivit på tåget, men fler är på gång.

Rally Masters 2011, drar igång om 10 dagar när Holmenskog-Rallyt körs i Norrköping 7/5, sedan körs klassiska Mälarrallyt med huvudort Eskilstuna den 18/6, därefter ned till Herrljunga för den mycket uppskattade Kullingtrofén den 23/7. Därefter blir det EMK-Kannan i Eskilstuna 10/9 och så final i samband med Rally-SM finalen, KMK-Trofén i Katrineholm den 8/10.

Anmälningstiden rullar på för fullt till Holmenskog-Rallyt, där det redan är ett kvalificerat startfält med bla. SM-mästaren Leif Pettersson som definitivt kommer att utmanas av Johan Holmberg i sin nya häftiga Suzuki Swift S1600, alltid sevärda "Volvo-gänget" med Jimmy Olsson i spetsen vill säkert vara med i segerdiskusionen.

I 4WD är det även mycket merriterade herrar redan anmälda, anförda av Eddie Hörbing, Cemoni Ohlsson och Johan Rudengren.

Men även Std-bilarna, VOC o GrE har egna klasser och kan slåss om prispotten, likaså så har klassikerna/App-K en egen klass där Gunnar Fredriksson och Håkan Larsson lär bjuda på publiken på sevärd action.

Skall du vara med och tävla, så är det extra hög tid att anmäla sig till Holmenskog-Rallyt där anmälningstiden går ut nu på Fredag 29/4 kl.18 (för att Barth skall hinna trycka alla noter).

Rally Masters 2011, i samarbete med PPE/Yokohama, Tractive, MOCOMP/KUHMO och Sellholm Tuning.

Officiell webbsida: www.rallymasters.se


Bild: Flerfaldige SM-mästaren Leif Pettersson startar i premiären av Rally Masters.

Crister Nystrand Seriekoordinator.