Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tredje raka i Skänninge

Oldtimern i gänget Håkan Svensson hade inga som helst svårigheter att vinna RS -premiären i Östergötland. Med hela 16,3 sekunder körde han hem segern i Västra Östergötlands MK:s Skänningeknixen med sin Mitsubishi Evo 6. Det här var tredje raka segern i tävlingen för Fägreföraren.
-En fin tävling som är rolig att köra samtidigt som det är ett bra arrangemang, sade en mycket glad segerherre.

Lika överlägsen som Håkan var totalt så var förre Västerviksföraren Jörgen Johansson, numera tävlande för Linköpings MS, lika överlägsen i den tvåhjulsdrivna klassen. Med sin jämna körstil på sträckorna visade han sin kapacitet med Opel Asconan. På de två sträckorna som kördes tre gånger var tidskillnaden högst en halvsekund på de sträckorna. Det blev hela 20,8 sekunders marginal ner till tvåan i klassen Marcus Bergqvist, Ydre MK i en Ford Escort.

Det var många B-förare som visade att de är duktiga "asfaltsåkare" och bäst var hemmaklubbens Jörgen Hägglund i en Opel Ascona och hans tid räckte till att bli trea totalt och seger i B-2wd. I den här klassen var det betydligt hårdare om placeringarna bara fyra sekunder bakom Jörgen kom Motalas David Westrin som i sin tur hade sekunden upp på Norrköpings Fredric Johansson.

C-föraren Jimmy Eriksson, Tjust MK gjorde ett mycket resultat då han 2wd-klassen samt att bli sexa totalt inte dåligt.

I Grupp E klassen elit var det hemmaföraren Pierre Anderrson som segrade och i Volvoklasserna var Noras Marcus Rutgersson snabbast i elit och Fredrik Adolfsson Östergyllen bäst i C.

Tyvärr tvingades några förare bryta. Det var bland annat Lidköpings Pär Karlsson med framvagnsproblem och drivaxeln höll inte för Ydres Fredrik Nordh