Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Guldrattar till 15 trotjänare

Svenska Bilsportförbundet - 2011-04-10 11:35

Femton klubbledare hedrades för lång och trogen tjänst med utmärkelsen "Guldratt" då Svenska Bilsportförbundet höll förbundsmöte i Helsingborg. Årets arrangör blev Lima MS och resestipendiet tilldelades Jan Erik Berglund, Uppsala.

Minst 20 års uppoffrande och framgångsrikt arbete i ledande befattning inom klubb, distrikt eller förbund krävs för att någon ska äras med en numrerad Guldratt. Följande femton fick mottaga denna hedersbetygelse i samband med dagens förbundsmöte:

429 Håkan Forssling,Mariestads MS
430 Tony Ragnarsson, Skene MS
431 Jan Christer Udén, Botkyrka MK
432 Niklas Rydh, Arlövs MC
433 Gunnar Gustafsson, Anderstorp RC
434 Leif Blomgren, Götene MK
435 Tore Bigsten, Götene MK
436 Susanne Lindgren, Östhammars MK
437 Lars Göran Palm, Bromma MS
438 Lars Stenberg, Bromma MS
439 Leif Ekblom, Tidaholms MK
440 Kjell Pedersen, Götene MK
441 Orvar Warfvinge, MHF-Ungdom Skarpnäck
442 Roger Ingvarsson, Östhammars MK
443 Danne Pettersson, Enköpings MK


Lima MS årets arrangör
Varje år utdelas också en tennkanna till den tävlingsarrangerande förening som bäst förtjänat utmärkelsen "Bertils Kanna". Tennkannan är en replik av den gåva distrikten gav till Bertil Lundberg när han slutade som förbundsordförande. Mottagande förening är att betrakta som "årets arrangör" inom svensk bilsport. 2011 års Bertils Kanna gick till Lima MS, med motiveringen:
”Klubben bildades 1973, har över 600 medlemmar och är mer blomstrande än någonsin. Utmärkande för klubben är att de arrangerar Sveriges största vintertävling i Rally, LBC-Ruschen som har körts i 35 år utan att ha ställts in någon gång, vilket i sig är en bragd.”

Utmärkelsen mottogs av klubbens ordförande Mikael Johansson.

Resestipendium till Jan Erik Berglund, Uppsala
Svenska Bilsportförbundets årliga resestipendium avser att hedra den ledare vars insatser bidragit till sportens utveckling. I år fick Jan Erik Berglund, Uppsala Racing Club, stipendiet på 12 000 kronor för att han i många år varit förbundsläkare och dopingansvarig. Jan Erik har också i många år varit med i styrelser både på klubb- och distriktsnivå.