Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nytt banrekord i Carrera Cup av Johan Kristoffersson

Den 22-årige Arvika föraren visade idag att de snabba tiderna under gårdagens test inte var en tillfällighet. Under dagens avslutande officiella test slog Johan till med en kanontid runt Gelleråsen och lyckades sätta nytt banrekord för Carrera Cup bilar. En helnöjd Kristoffersson kan åka hem till Arvika med en bra känsla inför premiären om knappt två veckor.

Testerna är inte slut än då hela teamet imorgon söndag styr kosan mot Mantorp Park i Östergötland för att under måndagen göra de sista små justeringarna på bilen inför första tävlingen som i år går på Danska Jyllandsringen.

Jyllandsringen är riktigt knepig att få till, vi var där under vecka och testade en heldag, men det kommer att bli jättesvårt att ta en pallplats i premiären, berättar Johan som försöker tona ner förväntningarna innan start.

Bilen har gått helt klanderfritt hela veckan och jag har äntligen hittat den rätta känsla så att jag börjar känna mig som ett med bilen, säger Johan. Min ingenjör är helt otrolig och tillsammans med mina duktiga mekaniker så känns det som att vi har rätt förutsättningar för att starta säsongen på ett bra sätt i år. Förbättringarna vi gjort under veckan är en ren styrkedemonstration från hela teamet. Med en blandning av nya killar och gamla rutinerade racing rävar i gruppen har den där rätta teamkänslan infunnit sig. Killarna har arbetat dag och natt de sista månaderna för att vi skall komma så väl förberedda som möjligt och det känns verkligen kul när det dessutom ger resultat på banan, säger Johan.

Extra kul att samtliga förare i årets Carrera Cup var närvarande, det visar i alla fall att vi inte har gjort bort oss helt och hållet säger en glad Kristoffersson.

Resultat från helgens officiella tester Carrera Cup

1. Johan Kristoffersson (1.04.393)
2. Robin Rudholm (+0,033)
3. Jocke Magns (+0,236)
4. Oscar Palm (+0,239)
5. Cralle Lindholm (+0,439)
7. LG Rantzow (+0,548)
6. Roar Lindland (+0,592)
8. Daniel Haglöf (+1,045)
9. Mats Karlsson (+1,189)
10. Carl-Philip Bernadotte (+1,381)
Följ Porsche Carrera Cup på www.kms-racing.com
Per Andersson