Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Victor har presenterat sig i WRC Academy

Victor Henriksson med kartläsaren Joel Ardell lyckades med stora bedriften att bli tvåa på den första deltävlingen i WRC Academy.

- Det var oerhört skönt att börja året med en andra plats, jublade Victor i telefon på söndag eftermiddag när resultatlistan var fastställd.

Vi hade så mycket problem under hela tävlingen så vi trodde inte att vi skulle ta oss i mål. Vi körde de tre sista sträckorna med en lös bärarm. Bilen vinglade över hela vägen och vi övervägde flera gånger att bryta eftersom det var riskfyllt om bärarmen skulle lossna. Vi blev rekommenderad av teknikerna att bryta men vi bet ihop och försökte åka så klokt vi kunde. Vi kämpade på och vi till och med vann sista sträckan med en bil som var jättesvår att köra.
Skillnaden fram till segraren blev endast 16,4 sekunder. Viljan och kämpainsatsen noterades av många under rallyt och Victor & Joel har presenterat sig för rallyvärlden.

Tempot har varit högt och konkurrensen är hård.

- Du kan köra en felfri sträcka utan bekymmer och lika fullt så kan man ha fått stryk med 10 sekunder. Det är så kul och detta inspirerar oss till att åka ännu fortare. Förarna tillhör de bästa och tempot är högt. Vi har åkt fortare än många PWRC bilar så tempot är det inge fel på.

Starten på årets WRC Academy har börjat bra för team Henriksson och med dessa erfarenheter och viktiga poäng så ser de fram mot nästa tävling i Sardinien i maj.

Resultat

1.       E Kaur / M. Laidvee       , EST           3:30:13,8
2.       V Henriksson / J Ardell, SWE              3:30:30,2
3.       C Riedemann/ M. WenzelL, DEU              3:33:45,0
Kalle Bäckwall