Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Victor på plats i Portugal

Idag, torsdag eftermiddag, startar årets första deltävling i WRC Academy ”Vodafone Rally de Portugal” och på plats finns Victor Henrikson med nya kartläsaren Joel Ardell. Det har varit bråda dagar med förberedelser inför tävlingen. Tävlingsbilen som är byggd av M-sport i England har anlänt och Victor och Joel har träffat teamets ingenjörer och gjort kompletterande inställningar på bilen.

- Bilen är välbyggd och serviceteamet känns bra efter dagens ”Shake down”. Alla ingenjörer pratar bra engelska så vi skall nog kunna förstå varandra, skämtade Victor.

Vi har tyvärr haft det besvärligt under träningen med flera punkteringar, vägarna är tuffa och vår träningsbil hade bara vanliga standard däck. Noterna känns i alla fall bra och det fungerar bra mellan mej och Joel i bilen så vi är hoppfulla.

Den inbördes startordningen inom WRC Academy lottas och Victor fick nr 1, ECU boxarna är också numrerade och lottas ut och Victor kör med box nr 1. Dessutom har teamet startnummer 111 på bilen och Victor tolkar dessa siffror på ett positivt sätt.

Det skall bli så roligt att få köra denna serie, det är 19 ekipage som startar i denna tävling och alla är så professionella och duktiga så konkurrensen kommer att trigga oss till bra tider.

- Det är som i gamla tider när vi körde Ford cupen i Sverige.

Med dessa ord lämnade Victor oss för nattvila och ljuva drömmar om helgens tävling. Stämningen verkar vara på topp och det skall bli spännande att följa teamet under helgen.

Kalle Bäckwall