Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Fäviken - Co-Driver Crister Carlsson

Förberedelserna innan tävlingen hos Depå Grande var mycket bra, med 5 mil test på onsdagen och torsdagen fick vi ordning på alla inställningar och känslan i bilen var på topp.

På fredagen var det tävlingsdags – Rally Fäviken.

Tävlingen innehöll 7 sträckor varav 3 st kördes på fredagskvällen

SS1 FREESTYLE 2.2 KM
Den här sträckan kördes på sjöisen precis vid Åre By. Den innehöll mycket trånga vinklar och man åkte på sladd nästan hela tiden. Vi hade bra flyt hela sträckan utan några större misstag, och kunde kvitterade en fin 4:e plats i klassen av 16 startande.

SS2 TJÄRNTORPET 20.13 KM
Sträckan började med en hoppig och smal väg och inte så snabba partier. Efter en km så märkte vi att det inte var samma fart i motorn som normalt. Vi åkte på så gott vi kunde, och efter 5 km på ett mycket snabbt parti - där vi skulle åkt närmare 200km/h, blev bilen helt orkeslös och började låta oroväckande under motorhuven. Då var det bara att stängde av direkt, och efter att ha provstartat och därefter snackat med vårt serviceteam – så förstod vi att tävlingen var över.

SUMMERING AV TÄVLINGEN:
Allt som började så bra, med en fin 4:e plats i klassen slutade i en stor besvikelse. OK – då tar vi med oss placeringen och tar nya tag eftersom vi vet att vi har kapacitet att hänga med i toppen!

Nu ska motorn och övriga bilen renoveras grundligt, vi siktar på Rally Gotland i valborgsmässohelgen som gruspremiär.

Codriver Christer Carlsson