Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Steve Røkland avgjorde på sista sträckan

Efter 12 mils körning på utslagsgivande vintervägar i trakterna av Åre i Jämtland avgjorde Steve Rokland /Dag Nordstrand tävlingen Fäviken Winter rally på ett mycket övertygande sätt. Steve har under vinterns tävlingar vunnit flera sträcksegrar men detta var första vinsten av en deltävling i Topdriver.
- Detta var skoj, kommenterade en leende Steve vid målgången i Fäviken.

Nu började Steve som vanligt lite försiktigt men allt eftersom tävlingen gick så ökade Steve tempot och vid målet hade han åkt ifrån tvåan Petter Kristiansen med 16,3 sek.

Första sträckan som var en kort publiksträcka på dryga 2 km kördes på Åresjön och Stig Rune Skjærmoen med kartläsaren Martin Otterstad trivdes bäst och vann sträckan med 2,9 sek före duon Petter Kristiansen / Ole Kristian Brennum. Trea var Tobias Bergetorp/Mikael Salomonsson.
Andra sträckan vanns av Petter Kristiansen med 4,9 sek före Tobias Bergetorp som under året har utvecklats till en av Sveriges snabbaste juniorer och bekräftade detta med en felfri körning. Trea på sträckan var Steve Røkland.
På tredje sträckan klev Steve fram och vann sträckan med 10,4 sek före Petter och Tobias på tredje plats. Med dessa tre sträckor avslutades fredagens körning och ställningen var Petter i ledning med 9,7 sek före Steve och Tobias trea med ytterligare 1,9 sek tidsskillnad.

Lördagens etapp innehöll fyra sträckor och på SS 4 skiljde det endast 0,4 sekunder mellan Steve och Petter till Steves fördel. Trea var Stig Rune. Tobias blev fyra endast ytterligare några sekunder bakom. På femte sträckan laddade Tobias allt efter besvikelsen på SS 4 och slog Petter med 5,6 sek men fick stryk av Steve med 2,5 sek.

Stig Rune överraskade alla med en kanontid på SS6 och var snabbast före Steve och Petter blev trea. Inför sista sträckan skiljde det 1,9 sek mellan Steve och Petter och Tobias var trea 37,5 sek bakom. Steve avslutade på ett mycket övertygande sätt och vann SS 7 med 14,4 sek före Petter och Stig Rune blev trea ytterligare 17,3 sek bakom.

Resultat

1. Steve Røkland/Dag Nordstrand Ford 84:22,7
2. Petter Kristiansen/Ole Kristian Brennum Ford 84:39,0
3. Tobias Bergetorp/Mikael Salomonsson Renault 85:30,2


Nu är vintersäsongen över och nästa deltävling är Rally Sørland i slutet av april. Innan dess kommer alla att samlas för utbildning och test vid sommarens rally seminarium.

Resultat finns på www.topdriver.se

Kalle Bäckwall