Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell taggad för SM på hemmaplan

Patrik Sandell och Staffan Parmander gör i helgen ett gästspel i Rally SM, då Fäviken Winter Rally för första gången går av stapeln. Kl 18.00 på fredag kväll ger de sig ut som första bil vid starten på torget i Åre. Sedan tar sig bilarna norrut mot Fäviken vid Kallsjön, där rallyt avslutas under lördagen.

- Det ska tydligen bli riktigt bra vintervägar enligt vad vi fått höra. Och idén att samköra SM-tävlingen med en skotercrosstävling och vintermässan på Fäviken är briljant. Det kan bli hur bra som helst, säger Patrik Sandell.

Patrik och hans codriver Staffan Parmander tävlar normalt för Skoda och Red Bull i en Skoda Fabia Super 2000. Men till helgen är de anmälda i WRC-klassen och kommer till start i en Skoda Fabia WRC. Under torsdagen genomförde de ett test med bilen.

- Vi har en del småsaker kvar att fixa med bilen men överlag känns det kanon. Den påminner lite om Super 2000-bilen i chassit, men här har jag också turbon som hjälper till. Så det är en riktigt potent bil, och ruskigt kul att köra, säger Patrik Sandell.

Testet genomfördes naturligtvis i Kall, på Staffan Parmanders hemmavägar, där så många VM-stjärnor vintertestat under senare år, under Staffans överinseende.

- Det blir lite speciellt att köra en tävling som så bokstavligen är på hemmaplan. Jag har kört många rallyn i min karriär, men aldrig så här utan för dörren tror jag, säger Staffan Parmander.

Tidplan för Fäviken Winter Rally

Fredag 11 mars
18.00 Första bil startar från torget i Åre
21.40 Slutservice efter tre körda sträckor


Lördag 12 mars
09.20 Start första sträckan lördagens etapp
16.00 Första bil går över målrampen i Fäviken