Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Andra deltävlingen i Rally-SM för Pelle Sääv från Linköping

- Full attack från första metern, så förklarar Pelle Sääv taktiken inför Fäviken Winter Rally som avgörs i Åre.

På fredag den 11 mars startar årets andra deltävling i Rally-SM. Pelle Sääv från Linköping kommer till start med målsättningen att få med sig så mycket SM-poäng hem som möjligt. Rally Sweden var den första deltävlingen i SM men den gick inte riktigt som det var tänkt.

- Vi fastnade i en snövall redan på den andra sträckan och motorrummet blev snöfyllt. Tyvärr gjorde detta att vi efter tredje sträckan fick problem med motorn och var tvungna att bryta. Vi kunde starta om på lördagen men vi fick tyvärr inte med oss några SM-poäng hem, säger Pelle Sääv.

Efter Rally Sweden har teamet genomfört ett test och en även deltagit i en tävling. Nya fjädrar har provats ut och resultatet har varit mycket bra.

- Vi åkte Gestrikekannan i Järbo förra lördagen. Bilen gick mycket bra och vi var tvåa i tävlingen endast slagen av en WRC bil. Det var bra att åka en tävling i lördags, nu känner jag att tempot finns kvar och att vi kommer väl förberedda, säger Pelle Sääv.

Fäviken Winter Rally startar på fredag kväll och första sträckan körs på Åresjön. Därefter följer två sträckor i skogen innan bilarna når nattuppehållet i Järpen. På lördagen fortsätter rallyt med fyra sträckor innan målgången sker på eftermiddagen.

Vi kommer att blogga och sända live från serviceplatsen under tävlingen, ni följer NH Super 2000 på hemsidan. www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson