Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Start i Rally-SM för Team Mattias och Marcus, Sveriges yngsta rallyteam

Fredagen den 11 mars startar den andra deltävlingen i årets Rally-SM, Fäviken Winter Rally. Rallyt startar från torget i Åre på kvällen och den första sträckan avgörs sedan på Åresjön. Föraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Marcus Sundh från Liatorp kommer på fredagen att köra tre specialsträckor som utgör tävlingens första etapp. På lördagen avslutas rallyt med ytterligare fyra specialsträckor.

- Det här kommer att bli en riktigt tuff tävling. Vi ska försöka hitta ett tempo som passar oss. Jag tror att det kommer att hända mycket under de här två dagarna, så det gäller att vara med ända till målet, säger Mattias Adielsson.

Den första deltävlingen i Rally-SM, Rally Sweden, fick Team Mattias och Marcus bryta två sträckor från mål. De har sedan åkt en tävling i Grängesberg som uppladdning inför Fäviken Winter Rally.

- Vi åkte tävlingen Dan Anderssons Minne veckan efter Rally Sweden. Det var skönt att få köra av sig lite där och vi åkte helt utan press. Vi kom på 15:e plats totalt, men det var inte resultatet som var det viktiga utan att få några nyttiga mil i bilen, säger Mattias Adielsson.

Tidplan Fäviken Winter Rally

Fredag 11 mars:
18.00 Första start Torget i Åre.
22:43 Första bil till nattuppehållet


Lördag 12 mars:
09:20 Start på lördagens första sträcka
16:00 Första bil når slutmålet


Följ Team Mattias och Marcus, Sveriges yngsta rallyteam på hemsidan www.adielssonmotorsport.com där vi kommer att blogga under hela veckan.

Pressansvarig Urban Andersson