Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rekordmånga anmälda till SM-rallyt i Fäviken!

Det ser ut att bli det största och bästa SM-rallyt som körts de senaste åren. Hela 89 ekipage är anmälda. Under flera år har startfälten legat på ca 50 startande i SM klasserna, men i år ser det ut som trenden håller på att vända. Första SM tävlingen 2011, kördes i samband med Svenska rallyt, då kom det 80 förare och nu är det alltså 89 ekipage på startlinjen.

- Ja det ser otroligt bra ut, vi hade hoppats på runt 80 anmälda men nu närmar vi oss 90, säger tävlingsledaren Sverker Jonsson. Och det finns yttrligare chans att fältet blir större, efteranmälningstiden går ut på fredag 4 mars, fortsätter Sverker. Sträckningen av rallyt koncentreras till Fäviken med start i Åre på fredagskvällen. Sträckorna som körs har inte använts tidigare i rallysammanhang.

- Förarna kommer att få en helt ny upplevelse mot vad de är vana med här i Jämtland, karaktären på vägarna följer naturens egen karaktär, säger Sture Persson, banchef. Det ser riktigt fint ut, mycket is i botten och rejäla snövallar, så dom kommer inte att slita på däcken särskilt mycket, tror Sture.

Startfältet kryddas med Patrik Sandell i en inhyrd WRC Skoda, och han kommer att utmana tabellettan Mats Jonsson i den trimmade 4 WD-klassen.

Thomas Hejdenbäck – Action Media.se