Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Suzuki Cup ”Mycket Rally för Pengarna” efter deltävling 2.

Termometern visade minus 26 grader på lördagsmorgonen uppe i Grängesberg när besiktningen började för Dan Anderssons Minne, många hade problem att få igång sina bilar. När det var dags för start klockan 11 så hade dock alla 13 i cupen fått upp värmen på sina bilar.

Från att ha varit kallast (frusen bil) så var det unge Niklas Pettersson med co-driver Tony Puumala som var hetast på snabba SS 1 genom sin totala 21:a plats tog de ledningen med hela två tiondels sekunder före paret Niklas/Johnny Östmark.

Många var taggade till tusen vilket naturligtvis resulterade i en del snöskottning. Bl.a. paret Juha Liimatainen/Calle Örberg och Nicke Elofsson/Roger Lindholm. Utan dessa fadäser hade båda placerat sig betydligt högre i resultatlistan. Mer händelserikt var det för Marcus Jäder/Johan Granberg som efter avåkning sen fick stanna och byta ett punkterat hjul och slutligen bryta när en vevstake behagade kliva ut genom motorblocket!

Ställningen i topp 5 efter 2 mil långa SS1:

Niklas Pettersson/Tony Puumala     14:11,4
Niklas Östmark/Johnny Östmark     14:11,6
Johan Bengtsson/Christer Berg     14:21,4
Ola Strömberg/Brittmarie Ålund     14:52,2
Andreas Prepula/Jesper Eriksson    14:57,8

Efter välbehövlig service i Yxsjöberg där bl.a. Ola fick sitt luftfilter rengjort från snö så var det dags för ytterligare en tuff och snabb 2-milare.

Carlsson/Maxe lade 4 minuter på värmande snöskottning medan extremt otursförföljda Bengtsson/Berg återigen fick kasta in handduken med trasig kamrem.

Ola och Brittmarie var snabbast före Östmarks. Pettersson/Puumala fick kämpa med en lossnande bakaxel men tog tredjeplatsen på sträckan 9,8 sekunder före Prepula/Eriksson men tappade ledningen med 2,3 sek upp till Östmarks.

Ställningen i topp 5 efter SS2:
Niklas Östmark/Johnny Östmark     27:37,5
Niklas Pettersson/Tony Puumala     27:39,8
Ola Strömberg/Brittmarie Ålund     28:02,8
Andreas Prepula/Jesper Eriksson    28:36,0
Mattias Engvall/Tim Joons       29:05,9

Sista sträckan var ”bara” dryga 16 kilometer och av betydligt krokigare karaktär.

Vägarna var ytterst välplogade och snövallarna bilhöga. Högsta beröm till arrangörerna för vad de lyckats åstadkomma!!

Här var det bara ungdomsåkarna Andreas och Tommy Andersson som stod för dramatiken genom att göra en lätt rullning i snön som endast gav bilen lindriga skador. Vindrutan förstördes men en ny fick man med sig hem då cupens ”beskyddare” Walter Olofsson just delar ut sådana till behövande.

Efter avslutad tävling åkte merparten av gänget ner till Johnny och Hillevi på Lindegården för att äta och ha eftersnack. Där delades även Rallytravels vinterpris ut. En resa för ett ekipage (Förare och Codriver) med dem till Rally Finland i sommar. Lycklig vinnare blev Jesper Ödberg/Fredrik Palm som i egenskap av bästa C-förare hade fått några extra lotter i korgen.

Suzuki Cup tar nu paus till Oknörundan i Maj där vi för första gången på länge ska köra en onotad tävling även ingående i Bilsport Rally Cup.

Resultat:
1 Niklas Östmark/Johnny Östmark   39:11,3
2 Niklas Pettersson/Tony Puumala   39:20,5
3 Ola Strömberg/Brittmarie Ålund   39:34,9
4 Andreas Prepula/Jesper Eriksson  40:19,0
5 Mattias Engvall/Tim Joons     41:09,7
6 Jesper Ödberg/Fredrik Palm     43:19,6
7 Tobias och Börje Abrahamsson    45:41,2
8 Jimmy Carlsson/Ronnie Maxe     46:27,9
9 Juha Liimatainen/Carl Öberg    47:49,8
10 Nicklas Elofsson/Roger Lindholm  53:31,8


Snöskottarna behövde liksom Ola Strömberg inte deppa alltför mycket då man med Suzuki Cup´s finurliga poängsystem ändå fick belöning för bra sträcktider.

Aktuell poängställning och övrig info:

www.suzukicup.se


Suzuki Cup: ”Mycket Rally för pengarna!”
Suzuki Cup