Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Start i Rally-SM för Team Mattias och Marcus, Sveriges yngsta rallyteam

Fredagen den 11 februari startar den första deltävlingen i årets Rally-SM, detta i samband med Sveriges VM-tävling Rally Sweden i Värmland. Mattias Adielsson från Göteborg rattar bilen och Marcus Sundh från Liatorp är kartläsare. Till sin hjälp har de ett serviceteam som bland annat består av elever från Nordenbergskolans Motorgymnasium i Olofström.

Team Mattias och Marcus har till årets Rally-SM skaffat sig en Ford Fiesta R2, med den bilen kommer de i år att åka alla deltävlingar i Rally-SM. En stor skillnad mot förra året är att det innebär klassbyte från en otrimmad till en trimmad klass för teamet.

– Vi har hunnit med ett riktigt långt test och även en tävling med den nya bilen. Det är stor skillnad mot den otrimmade bilen som vi åkte förra året. Det här är en riktig racerbil, säger Mattias Adielsson.

Team Mattias och Marcus åker till Värmland på onsdag för att under torsdagen köra igenom alla sträckor och då kontrollera de arrangörsnoter som finns till tävlingen.

– Det är ett viktigt arbete som vi gör när vi åker igenom sträckorna, vi har då möjlighet att anpassa noterna så att de stämmer med vår körning och de spår vi vill åka, förklarar Marcus Sundh.

Rally Sweden startar för deltagarna i Rally-SM på fredag morgon. Under fredagen ska de köra tre sträckor och beräknas var i mål klockan 15.30. På lördagen startar tävlingen klockan 09.20 och då ska de köra fyra specialsträckor. Målgången sker på kvällen kl 17.30 i Karlstad där Rally-SM kör Superspecialsträckan på travet innan VM tävlingen

Följ Team Mattias och Marcus, Sveriges yngsta rallyteam på hemsidan, www.adielssonmotorsport.com, där vi kommer att blogga under hela veckan.

Pressansvarig Urban Andersson