Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Första deltävlingen i Rally-SM för Pelle Sääv

På fredag, den 11 februari, startar den första deltävlingen i årets Rally-SM. Den körs i samband med att VM tävlingen Rally Sweden avgörs i Värmland. Hela den svenska eliten finns på plats. Pelle Sääv från Linköping med kartläsaren Kalle Lexe från Olofström kommer till start med goda förhoppningar om långt framskjutna placeringar.

- Intresset för rally-SM och Rally Sweden är fortsatt stort bland förarna i den svenska eliten, säger tävlingschefen Bertil Klarin till rallysweden.com och konstaterar att samtliga svenska seniormästare 2010 är anmälda till premiären.

- Det kommer att bli stenhårt om platserna i toppen. Det finns säkert tio förare som kan vinna tävlingen. Vi kommer dock mycket väl förberedda och jag känner att vi har en mycket god chans i Rally Sweden, säger Pelle Sääv.

NH Super 2000 har under vintern kört två tävlingar och även genomfört ett test. Tävlingarna har gått på bästa sätt, både Offerdalingen i Jämtland och Rally Järnlunden i Östergötland har slutat på samma sätt, Pelle Sääv har vunnit.

- Det har varit två riktigt bra tävlingar. Bilen har fungerat perfekt och vi känner själva att vi presterar på topp nu, säger Pelle Sääv.

Rally Sweden startar för deltagarna i Rally-SM på fredag morgon. Under fredagen ska de köra tre sträckor och beräknas var i mål klockan 15.30. På lördagen startar tävlingen klockan 09.20 och då ska de köra fyra specialsträckor. Målgången sker på kvällen kl 17.30 i Karlstad där Rally-SM kör Superspecialsträckan på travet innan VM tävlingen

Ni följer NH Super 2000 under rallyveckan på hemsidan. www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson