Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rapport Finnskogsvalsen med Codriver Christer Carlsson

Då var det dags för den anrika tävlingen, Finnskogsvalsen i Torsby.

Tävlingen innehöll 5 sträckor med totalt 7 mil specialsträcka.

SS1 Bjälverud 14,38 km; En klassisk sträcka i Svenska rallyt. Sträckan är ganska snabb och avslutas på en folkracebana. Vi fick ett mindre stopp i ett vägbyte och tappade fart, för övrigt gick det utan problem.

SS2 Österbom 18,75 km; Tävlingens snabbaste sträcka, här åkte vi 197 km/h som snabbast. När vi hade åkt halva sträckan sa Daniel att bromspedalen gick i botten, utan bromsverkan. Fortsättningen av sträckan blev en spänd färd mot mål! Vi hade som tur var service direkt efter denna sträcka – så våra duktiga service grabbar luftade bromsarna och kollade igenom allt.

SS3 Ruskåsen 10,73 km; Till att börja med så tog vi det försiktigt – detta för att säkerställa att bromsproblemen var borta. Tempot drogs allt mer upp och bromsarna verkade vara OK.

SS4 Kullberg 13,70 km; Här skulle vi prova lite hårdare körning, men snart nog försvann bromsverkan igen. En ny speciell känsla med kraftiga nedförsbackar och höga hastigheter, som tur det var höga snövallar ibland. Servicekillarna letade febrilt efter fel på servicen efter sträckan, men kunde inte hitta något.

SS5 Rattsjön 10,08 km; Tävlingens sista sträcka var snabb och fin. Vi åkte så fort vi vågade och kunde och som tur var upplevde vi inte samma bromsproblem.

Summering av tävlingen:

Vi blev 2a totalt i tävlingen efter flerfaldige svenska mästaren Mats Jonsson. Pressen har skrivit att Rickard Göransson blev tvåa – men han körde en specialklass som hade fått träna sträckorna innan tävling.

Vi är mycket nöjda med resultatet, allt fungerande perfekt förutom bromsarna. Nu är bilen nerplockad och ska renoveras inför Svenska rallyt i februari. Bland det som står högst på önskelistan är nya bromsar!

Stort tack till Martin och Sebastian för servicen under helgen.

Vi som tävlar är
Förare: Daniel Lundberg Skepptuna MK i en Mitsubishi
Co driver: Christer Carlsson som tävlar för Katrineholms MK..

Codriver
Christer Carlsson