Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallypremiär för Team Mattias och Marcus, Sveriges yngsta rallyteam

Nu i veckan beger sig Team Mattias och Marcus till Jämtland för ett första test med den nya rallybilen. Under torsdag och fredag är det test och på lördag är det dags för årets första tävling.

- Det ska bli riktigt skönt att få prova vår nya bil nu äntligen, säger föraren Mattias Adielsson.

Team Mattias och Marcus har efter den senaste deltävlingen i Rally-SM skaffat sig en Ford Fiesta R2, med den bilen kommer de i år att åka alla deltävlingar i Rally-SM. En stor skillnad är att det innebär klassbyte från en otrimmad till en trimmad klass för teamet.

- Nu kör vi en riktig racerbil. Klassen vi kommer att köra i år är en av de tuffaste i Rally-SM, så det blir inte någon lätt uppgift det här. Vi kommer dock att i alla lägen göra vårt bästa och vi lärde oss väldigt mycket förra säsongen. Nu vet vi att det är i oktober medaljerna delas ut och det är då vi sammanfattar säsongen, säger Mattias Adielsson.

Team Mattias och Marcus kommer även i år att ha hjälp från Nordenbergsskolan. Det är en unik satsning i Sverige och Team Mattias och Marcus tillsammans med eleverna från skolan bildar Sveriges yngsta rallyteam.

Årets första tävling blir Offerdalingen som avgörs på lördag den 15 januari. Start och mål är i Krokom ca två mil väster om Östersund. Fem specialsträckor som tillsammans mäter 80 kilometer kommer att köras med första start kl 11.00. På eftermiddagen vet hur det har gått för Sveriges yngsta rally team i deras tävlingsdebut med den nya bilen.

Följ Team Mattias och Marcus på hemsidan www.adielssonmotorsport.com