Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ung spännande förarduo till Hansen-teamet

Nu är rallycross-Europas två mest eftertraktade förarplatser upptagna. Kenneth Hansen har i helgen signerat två unga mycket intressanta förare till teamets två Citroen C4:or. Engelsmannen Liam Doran och ryssen Timur Timerzyanov kommer utgöra förarduon i 2011 års EM-kampanj för Hansen-teamet.

- Jag är stolt och glad över att ha lyckats få de två mest intressanta förarna i EM-cirkusen till vårt team, säger en entusiastisk Kenneth Hansen och fortsätter:
- Med så mycket energi och hunger de här två grabbarna tar med sig in kommer det vara omöjligt att inte ge dem det bästa vi har att erbjuda, viljan att vinna. Den känslan i teamet har gett oss många framgångar genom åren.

Liam Doran (UK) körde för Hansen-teamet redan förra året. Han gjorde då en sensationell bedrift genom att i sin första seriösa internationella satsning lyckas ta EM- bronset, bara slagen av Sverre Isachsen och Kenneth Hansen själv. Liam är 23 år, bor i London och har tävlat i rallycross sedan han var 14 år. Han har rutin och talang som kommer ta honom långt, helst till ett EM-guld redan i år om han får bestämma.

- Jag ser fram emot första tävlingen som går på min hemma banan Lydden Hill den 25 april, säger Liam. Under förra året var jag snabb, men gjorde för många misstag. Det blev mitt fall. I år vet jag att kontroll och fokusering är min väg till att fightas om EM-titeln.

Timur Timerzyanov (RUS) är också 23 år och bor i Kazan i Tatarstan. Timur är en fd elitgymnast som 2003 sadlade om till motorsport. De första åren körde han karting och växlade till rallycross 2005. Han har gjort en kometkarriär och förra året blev han Europamästare i Super 1600. Med disciplin och ”Gunde Svan-anda” har Timur alla förutsättningar att lyckas nå toppen när han nu tag steget upp till SuperCars.

- Det blir verkligen spännande att komma till Hansen-teamet, ler Timur förväntansfullt. Jag tror att med Kenneth Hansen som förarcoach och Liam Doran som förarkollega så kan jag inte vara på en bättre plats för att lära mig och utvecklas som förare. Jag har vad som krävs för att bli en vinnare även här.

Hansen Motorsport kommer bli ett multinationellt team 2011. Svenskt team, med franska bilar, franska ingenjörer, svenska, engelska och norska mekaniker och toppar det med en engelsk och rysk förarduo.

- Vi planerar att komma igång med testerna i slutet av mars, berättar Kenneth. Innan dess ska vi skruva ihop ett par Citroen C4:or som kommer gå riktigt, riktigt bra.

Susann Hansen