Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

115 RALLYEKIPAGE TILL MUNKFORSRUNDAN

När anmälan stängde för rallyt MunkforsRundan den 30 december var det smått otroliga 115 rallyekipage anmälda till tävlingen i klassiska rallymarker med flera nygamla sträckor.

Munkfors Motorclub tar nya grepp gällande bansträckningen. Eller nygamla kanske man ska uttrycka saken. Vad sägs om 8,1 kilometer plogad isbana på sjöis, något som för tankarna till gamla Svenska Rallyn med sträckor som Vassjön, Klarälven och Skärgen.

– Det är en mycket omväxlande bana på isen med rytmisk krokig inledning som från mitten växlar mot ett snabbare slutparti, rapporterar tävlingens nye banchef Magnus Säfström. Totalt blir det nästan sex mil i fullfart för förarna, innan de når målet i Munkfors.

Av de 115 anmälda är det 61 som kör om Riksmästerskapet för Historisk Rallybil.

Riksmästerskap för Historisk rallybil kördes för första gången 2003. Då stod Arne Bäckström, Haninge MK som totalsegrare i en Volvo PV. Till MunkforsRundan åtta år senare kommer Arne i klassens nyaste bil, en Audi Quattro, med motorsång som får håren att resa sig på armarna och tankarna att flyga tillbaka till Svenska Rallyt anno 1981. Årets RM är indelat i 9 klasser beroende på bilens ålder, men har en gemensam mästerskapstabell. Här trängs gamla tvåtakts-SAAB:ar med ”Hundkojor”, Ford Falcon, Volvo Amazon och Opel Rally Kadett, bara för att nämna några av klassikerna ni får se i Munkfors den 8:e januari.

Bland aspiranterna till totalseger i toppskiktet av 4WD-klassen kan följande noteras. Fyrfaldige och regerande STCC-mästaren Richard Göransson kör rallyt. Detta blev klart redan tidigare i veckan och bilen är en Mitsubishi Lancer Evo 10. 2010 års SM-silvermedaljör Kristian Johansson kommer med sin WRC-Lancer. Bengt Thorsell är Munkfors trogen, har två tidigare totalsegrar i tävlingen och kör i år en Lancer Evo 7. Gamle rallyräven Cemoni Olsson kommer även han i Lancer. Sist men inte minst Audi-virtuosen från det glada åttiotalet, grönsakshandlaren Erik ”Eken” Johansson, nu i en Subaru Impreza.

Den fyrhjulsdrivna klassen förgylls också av två tjejer, rutinerade A-föraren Jenni-Lee Hermansson och C-föraren Carolina Jurå. Båda rattar Mitsubishi Lancers.

Förtydligade: Richard Göransson är fyrfaldig STCC-mästare och inget annat. MunkforsRundan körs den 8 januari 2011 och inget annat datum.

Du finner också löpande information om rallyt, anmälda förare, e-anmälan inbjudan och övrig information på Munkfors Motorclub:s hemsida under adressen www.munkforsmc.com

Anders Ekström
presschef MunkforsRundan