Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell silvermedaljör även i Kina

När Patrik Sandell summerar 2010 kan han se tillbaka på ett framgångsrikt år. VM-silver i SWRC-klassen och utsedd till Årets svenska rallyförare. Han blev dessutom silvermedaljör i det kinesiska rallymästerskapet. Väl hemma i Östersund väntade sedan den finaste belöningen av alla.

Sandell och hans codriver Emil Axelsson har under året kört fem deltävlingar runt om i Kina. Tävlingarna har körts på snö, grus och betong. Inget rally har varit det andra likt. Något som Patrik har uppskattat.

- Tävlandet i Kina har framförallt gjort mig till en bättre chaufför. Alla tävlingar, oavsett underlag, har varit extrema i förhållande till de tävlingar jag kört på andra håll i världen. De snabbaste sträckorna är snabbare än de allra snabbaste finska. De styggaste är styggare än de allra styggaste i Grekland, och jag har ibland nästan tvingats töja på gränserna för vad som är möjligt med en bil, säger Patrik Sandell.

Tre förare har tävlat tillsammans i varje team, varav en internationell stjärna och två kinesiska förare. För slutresultatets skull måste alla tre förarna leverera, vilket inneburit att de internationella förarna haft en viktig roll som mentorer och utbildare.

Sandells team hade en liten chans att ta hem hela mästerskapet när den avslutande tävlingen kördes i Fogang. En motorbrand efter en halv dags tävlande satte punkt för gulddrömmarna, men visade sig i slutänden vara rena lyckträffen.

- Vi fick lämna bilen och åka tillbaka till servicen. Precis då fick jag ett samtal hemifrån Östersund. Det var min flickvän som ringde från sjukhuset och berättade att hon var på väg in på förlossning, fem veckor för tidigt! Så jag slängde mig i bilen tillbaka till hotellet, och kunde följa hela förlossningen via Skype, berättar Patrik Sandell

Slutställning kinesiska mästerskapet, CRC 2010:
1   Guizhou Bailing Team     Mark Higgins team
2   Subaru Rally Team China   Patrik Sandell team
3   Southeast Wanyu team     David Higgins team
4   Hongyun Honghe Team     Patrik Flodin team
Slutresultat, Östersunds BB, 10-12-18
Anton Sandell, 48 cm lång, 2578 gram.