Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

REKORDMÅNGA TIDIGT ANMÄLDA TILL RM-RALLYT MUNKFORSRUNDAN

Anmälan för MunkforsRundan har nu har varit öppen i tre veckor och arrangörsklubben kan konstatera rekord i antalet tidiga anmälda.

Med kylan och snön kommer också förarna. Det råder julkortslika förhållanden ute längs banan för MunkforsRundan. Detta verkar också sätta fart på anmälningarna. I skrivande stund har över 60 rallyförare anmält sig till MunkforsRundan, trots att de flesta förarna brukar vänta till sista veckan. Klubben får sträcka sig tillbaka till i början av 2000-talet för att tillnärmelsevis hitta samma antal.

MunkforsRundan är maximerat till 120 deltagare, så än finns det plats, men vänta inte för länge, uppmanar rallyledningen de som tänkt köra i Munkfors den 8:e januari. Ordinarie anmälan stänger den 30 december.

Rallyt har riksmästerskapsstatus för Historisk Rallybil, vilket innebär att det kommer att vimla av bilar från förr i skogarna, likt sommarens Midnattssolsrally.

Räkna med att få se en och annan Lotus-Cortina och tvåtaktar-SAAB om du besöker Munkfors den 8 januari mars. Det blir massor av såna bilar och andra klassiska rariteter, allt från femtiotalet och framåt.

Klubben bjuder på en bana av normal Munkfors-standard, det vill säga en kompakt bana med lika mycket specialsträcka som transport. Detta ger mindre slitage på både bilar, vägnät och miljö, jämfört med de ”transportsträckerallyn” som ibland körs.

Banan mäter sex mil med specialsträckor. Totalt kör förarna tolv mil innan de når slutmålet i Munkfors på lördagseftermiddagen den åttonde januari. Som nav i rallyt fungerar Munkfors Förenings & konferenscenter, där rallyts start och mål samt serviceplats är belägen. Bilarna kommer in för service till serviceplatsen efter tre hårda inledande prövningar. Sedan avgörs allt på de två sista sträckorna.

Trogen huvudsponsor som i många år stått med sin logotyp på tävlingsloggan är AB MunkforsSågar, som är världsledande på tillverkning av bandsågblad för livsmedel och trä.

Mer information om tävlingen kommer i pressmeddelanden. Du finner också löpande information om rallyt, anmälda förare, e-anmälan inbjudan och övrig information på Munkfors Motorclub:s hemsida under adressen www.munkforsmc.com

Anders Ekström
presschef MunkforsRundan.