Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik Sandell utsedd till Årets rallyförare

Patrik Sandell har utsetts till Årets rallyförare i Sverige 2010. Det är tidningen Bilsport som för andra gången förärar Sandell den åtråvärda utmärkelsen. Han fick den efter en mycket lyckad säsong i Super 2000 World Rally Championship, som slutade med ett VM-silver. Patrik fick utmärkelsen även 2008.

Tillsammans med sin kartläsare Emil Axelsson tävlar Patrik för Red Bull Rally Team i en Skoda Fabia S2000. Svenskduon var med och slogs om VM-guldet i SWRC-klassen ända in över mållinjen när VM-finalen kördes i Wales för ett par veckor sedan. Det blev till slut ett VM-silver, samt att de körde hem segern i teammästerskapet i FIA WRC Cup till sitt team.

Svenskarna kan se tillbaka på en lyckad säsong, med segrar på asfaltsvägarna både i Tyskland och Frankrike som två höjdpunkter. En säsong som nu kröns i och med den nya utmärkelsen.

- Jag är otroligt hedrad. Det här är det finaste priset man kan få som svensk rallyförare. Och att få det för andra gången är fantastiskt, säger en mycket glad Patrik Sandell.

Egentligen är det tredje gången som den 28-årige östersundsbron uppmärksammas av juryn för Bilsport Award. Redan 2005 utsågs han till Årets rallyjunior.

- Patrik imponerar på mig med hur han omsätter en vision och ett mål till verklighet genom en väldigt stark drivkraft. Han skapar sina egna förutsättningar för att nå framgång, säger Stig Sjöberg som är ordförande för juryn.

- Han är ju juniorvärldsmästare sedan tidigare, och det är ingen tillfällighet att det blev VM-silver i år. Han har redan kommit långt, och har förutsättningarna att komma ännu längre, avslutar Sjöberg.

Prisutdelningen av Bilsport Award sker i samband med Bilsportgalan i Uppsala den 29 januari.