Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tre förare kör för VM-guld i helgen

Sverige har i helgen chans att ta tre VM-guld, två i Rally och ett i Radiostyrd Bilsport. I Wales Rally GB avslutar Patrik Sandell och Patrik Flodin säsongen och båda kör för seger. Samtidigt kan blott 14-årige David Ronnefalk skrälla i Thailand.

Störst guldvittring har Patrik Sandell, Östersund, tillsammans med sin co-driver Emil Axelsson. De ligger visserligen på fjärdeplats innan starten i Cardiff, men har bara nio poäng upp till ledaren i klass SWRC och det är 25 poäng att köra om.
- Vi har förberett oss så mycket vi kan och har alla bitar på plats för att vara med och fajtas. Samtidigt försöker vi att inte göra det större än vad det är. Det är bara en deltävling av sju. Vi ska bara fokusera och försöka göra så bra resultat som möjligt på varje sträcka, och på så sätt få till ett bra slutresultat, säger Patrik som vann JVM för fyra år sedan. Sandell och Axelsson tävlar för Red Bull Rally Team i en Skoda Fabia Super 2000.

Patrik Flodin, Ilsbo, och Göran Bergsten kör en Subaru i klassen PWRC (Grupp N). De ligger på andra plats inför Wales Rally GB men har 18 poäng upp till ledande Armindo Araujo från Polen. Flodin/Bergsten måste vinna i England, och Araujo får inte bli bättre placerad än sjua för att VM-guldet ska gå till Sverige. Flodin/Bergsten vann rallyt förra året.
- Vi kör helt klart för seger, sen får vi se hur långt det räcker, säger Patrik.

I Pattaya i Thailand pågår VM i Radiostyrd Bilsport i klassen 1/8 Offroad. Blott 14-årige David Ronnefalk från Karlskrona har gjort kometkarriär och här hemma är det inte många som rår på honom. Nu har 180 förare från hela världen samlats och det vore en sensation om David klarar att mäta sig med de allra mest erfarna - men osvuret är bäst.

Det kan bli tre VM-medaljer till Sverige i helgen. Möjligheten finns att det är av ädlaste valör.

Tävlingen i Pattaya sänds live på www.liverc.com och löpande information finns på www.neobuggy.net

Information kring VM-finalen Wales Rally GB ges på www.walesrallygb.comAnnemo Friberg
PR & Kommunikation
SBF