Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sääw vann "Natta" - Lindqvist ÖÖM-Mästare

Det blev en "blöt" tillställning när finaltävlingen i ÖÖM Marknadsnatta Västra Östergötlands MK;s regi. Bäst att besmästra det svåra väglaget blev arrangörs klubbens Per Arne Sääw tillsammans med kartläsaren Karl Olof Lexe. De började lite försiktigt men kom sedan att utnyttja deras Skoda på rätt sätt och det gav resultat genom att vinna Kamasa-Marknadsnatta i sin nionde start i Skodan.

- Det är var jättekul att ha sekunderna på sin sida och samtidigt slå två av landets bästa chaufförer Jonas Wigren och Mikale Lindqwist, sade en mycket glad Pelle och segern var hans första totalt i karriären för honom men förmodligen inte sista. Segermarginalen blev till slut 4,6 sekunder före fjolårsmästaren Jonas Wigren, Norrköpings MK som inte trivdes i svårbesmästrade väglaget denna lördag. Ledaren i mästerskapet Mikael Lindqvist, Östgöta BF rattade in sin Ford WRC på tredjeplatsen i klassen och totalt. En trilskande koppling gjorde att han inte var nöjd men hans tid räckte för bli mästare Rally ÖÖM 2010.

STCC-mästaren bröt

Det blev ingen topplacering för STCC-mästaren Richard Göransson i Marknadsnatta. Han "genade" lite för mycket i en sväng på sträcka två och det bar sig inte bättre än att ekipaget rullade och tvingades ge upp kampen. Trots detta så kommer säkert Rikard att fortsätta i rallyskogen för avåkningen avskräckte inte honom speciellt.

HOLMBERG VANN

Trots en försiktig inledning i ÖÖM-finalen Marknadsnatta var Johan Holmberg Gotlands MF trea efter halva tävlingen men sedan ökade han tempot rejält och kunde ingen hänga med i tempot. Det reliterade i en ny klassvinst för gotlänningen med lite över halvminuten för tvåan Christopher Zeijlon, Skillingaryds MK i en Volvo 240. Gotlänningens fina facit ÖÖM-tävlingarna under året räckte till att bli tvåa i Rally ÖÖM 2010.

Den som började bäst i klassen var annars Tjustföraren Johan "Kröken" Karlsson med sin potenta Volvo 940 och ledde klassen efter två sträckor men sedan tappade han på sista rejält och förade andraplatsen på det.

I Suzuki-cup var det ingen kundde hota sörmlänningen Victor Windahl från att ta hem klassegern i Marknadsnatta före den slutlige mästaren i Suzukicup Niklas Östmark.

Hela tio ekipage kom till start i ungdomsrallyklassen och det är ju bra för återväxten i sporten vilket inte varit så bra på ett par år. Här segrade arrangörsklubbens Rasmus Lundh i en Suzuki före Hofors Emil Bergqvist.