Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tung avslutning av säsongen för Team SLIREJ

Som sagt så åkte hela teamet ner till Katrineholm och avslutningen av rally-SM med siktet inställt på att köra om SM-brons. Förberedelserna hade väl inte varit dom bästa då man hade mycket jobb med att göra motorn klar innan, men man kände sig ändå på hugget.

-Ha ha, ja vi har väl aldrig stressat så inför en tävlingen innan tror jag, säger Tommy och fortsätter. En massa småstrul hela vägen var det och vi gjorde många timmar i garaget veckan innan start.

Väl på plats så såg förutsättningarna bra ut, med jättefina vägar som växlade i snabbt och brett till vägar med grässträng i mitten och även vädret verkade bli hyfsat också.

-Ja faktiskt så var nog dom här vägarna dom bästa under året för vår bil. Den versionen av bil vi kör har lite mindre ork än dom flesta nyare bilarna som våra konkurrenter har och då vill jag ha lite krokigare vägar, säger Tommy

Direkt från start kände Tommy att rytmen var bra fast det var otroligt halt. Personer inne på sträckan hade klockat Tommy som bland dom snabbaste efter ca 5 km. Men när det var ca 4 km kvar till mål så small det till i bakaxeln, vilket man trodde var entrasig drivaxel först.

- Vi kom i full fart upp mot ett krön och i luften växlade jag ner och vid landning small det till, säger Tommy.Jag vet inte om det har någon betydelse att vi flög men jag förstod direkt att det var färdigkört.

Mycket riktigt så kunde man i mål bara konstatera att det fanns inget mer att göra och man tvingas bryta tävlingen.Så säsongen avslutas på ett väldigt tråkigt sätt och nu skall bilen renoveras till toppskick igen så får vi se vad som händertill nästa år.

- Ja det är ju ett väldigt tråkigt slut på året och den bronsmedalj som vi siktade på försvann allt för fort, säger Tommy.Men jag vill passa på att tacka alla våra samarbetspartners för det gångna året och vi kommer igen nästa år igen hoppas jag, avslutar Tommy.