Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Suzuki Cup inför deltävling 7, Marknadsnatta

Nyhetsbrev inför deltävling 7, Marknadsnatta.

Till årets avgörande i Skänninge kommer cupgänget taggade, 12 Suzuki bilar finns anmälda till finalen, Marknadsnatta. Kommer gör bara nästan hela gänget, för Cupledaren själv, Ola Strömberg, har som sedan tidigare känt inte möjlighet att delta utan håller tummarna på annat håll för att Niklas Östmark inte förmår sig plocka för många poäng i årets sista deltävling.

För att Ola skall kunna bli cupmästare i kavaj så krävs det alltså att paret Östmark byter ut sitt hitintills sämsta poäng resultat, 14 poäng från Kvarnturen, till en 27 poängare denna gång då bara fem resultat får räkas i sluttabellen. Visst kan det gå vägen för Östmarks för i Skänninge slåss cupåkarna om 50 poäng samanlagt, tio för var sträcka samt tio för slutresultatet men fler än 23 poäng i en tävling har Östmark inte tagit sedan vintern så läget är helt öppet.

Dock är det många som kommer att indirekt vilja hjälpa Ola Strömberg på sin jakt efter en cuptitel. Regerande mästarparet, far och son, Victor Windahl och Dino Karlsson, har själva en teoretisk chans att behålla mästartiteln och kommer inte att spara på krutet. Vinner man alla sträckor och således tävlingen så kommer man upp i samma poäng som Strömberg/Ålund nu har. Att detta inte alls är omöjligt har Ola visat senast i Nora och tidigare gjorde cupgeneralen Lars Jonsson detsamma i Motalas tävling.

Övriga har inte med cupsegern att göra men kommer säkert att kämpa för allt vad tygen håller för att göra så bra ifrån sig som möjligt. Jonsson/Wretemark kommer säkert revanschsugna efter den mindre lyckade Åtvidabergstävlingen, nu med nyriktad bil och på hemmavägar. Dom är klara segeraspiranter liksom Gruvrundevinnaren Niklas Pettersson som i sin tur är revanchsugen efter sin prestation senast i Nora. Unga talangerna Per Wilén/Viktor Larsson m.fl. får vi inte heller glömma bort i snacket om topplaceringarna i finaltävlingen.

Som ni förstår så finns det många möjligheter och få enkelt förutsägbara scenarion inför cupfinalen i Skänninge. Säg är inte det precis så som en finaltävling skall vara eller?

I Junior Suzuki Cup är det dock redan avgjort, klara mästaren Jesper Ödberg med Anders Andersson i högerstolen, bjuder dock upp till kamp mot cuptvåorna, Rasmus Lundh och Emanuel Karlborg i finaldrabbningen. Båda dessa ungdomsåkare har fått kökort under året och kommer säkert göra livet surt för seniorerna 2011. I ungdomsklassen återfinns också Andreas och Tommy Andersson som säkert vill vara med i matchen.

För att se nuvarande poängställning m.m. är ni välkomna att besöka oss på: http://www.motorsportivarmland.nu/suzuki.html

Suzuki Cup: ”Mycket rally för pengarna”