Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

S2000 i KMK Trofén

På fredagskvällen insåg jag att jag hade tagit mig vatten över huvudet. Testet med den nya bilen hade regnat bort. En ”nära döden” upplevelse gjorde inte saken bättre när PG Andersson skjutsade mig på teststräckan. Han tyckte bilen gick fint, men det var svårt att se vägen genom sidorutorna!

Det var bara att bita ihop, trots dåliga förberedelser skall man försöka. Vägmaterialet är ju super fint i Katrineholm och efter några sträckor kändes det riktigt trevligt. Håller man bara upp varvet över 6 000 finns det massor av effekt.

Tre fyra hyggliga tider blev det och tre snurrningar. Kort hjulbas och inget bottendrag var anledningen till snurrningarna, jag är ju van att ha effekt på låga varv från turbobilarna, men i en S 2 000 är det dött och åter dött under 6 000.
Väghållningen är ju super, bilen sväljer allt under en ½ meters hål utan problem. Racingkänslan är total med stolen bakom B stolpen och justerbart pedalställ, första gången jag sitter som folk i en rallybil.
Mängder av folk i publiken hoppas jag fick se och framför allt höra en fräck rallybil. Nu är det bara att börja jobba ihop en budget för 2011, sälja en EVO IX grp N och en EVO VI grp A. Det måste väl vara enkelt?

Full gas och mycket varv

Johan Rudengren