Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Topdriver - Frank Tore vann KMK Trofén

Dramatisk final

Jag måste börja med att säga
- Vilken fantastisk final! Jag har aldrig sett så många höja sin nivå som många gjorde under denna tävling. Var det för att visa Joakim Nyman att tempot är minst lika högt nu som det var när han var Topdriver eller påverkade uttagning av vilka som skulle få åka till England på Europa finalen. Oavsett vad orsaken var så var det ett nöje att se finalen i årets Topdriver.

Tolv team fanns plats, saknades gjorde dock Calle Ward som redan var klar cupvinnare och han valde att lämna WO. Istället fanns Jocke Nyman på startlinjen som värdemätare. Jocke tillhörde dom snabbaste i denna klass för 2 - 3 år sedan.

Petter Kristiansen levererade som förväntat oerhört bra tider, enda plumpen var punktering på SS3, trots detta så slutade han på andra plats. Segrare blev nu i stället junioren Frank Tore Larsen. Han har tidigare gjort bra resultat men haft mycket otur med punkteringar mm. Nu fungerade allt och han var ohotad segrare.

Andreas Thelaus visade i slutat av förra tävlingen att han har kapacitet och han fortsatte i samma goda tempo och slutade på en hedrande tredjeplats tiondelen för Steve Røkland. Ett annat glädjeämne var Mattias Wennman som har haft en motig säsong. Nu lossnade det och tiderna på dom avslutande sträckorna visade tydligt att han kan köra bil.

Trots att tävlingen innehöll fantastiskt fina vägar så var det flera som råkade illa ut både kör mässigt och tekniskt. Värst drabbades Mattias Adielsson som rullade på SS3 och dessutom började bilen brinna när spolarvätskan rann ut. Marlene Engan som tidigare varit säkerheten själv tvingades bryta efter avåkning. Tobias Bergetorp och Anton Eriksson gavs aldrig chansen att konkurrera riktigt, Anton sladdade in i en sten och krökta bakaxeln och Tobias körde sönder en drivaxel och därmed var deras dag förstörd. Nils Fransson hade också en kämpig dag men lyckades efter mycket möda komma i mål och det resulterade i en SM medalj av ädlaste valör.

Frank Tore Larsen seger premierades bl.a. med den tredje biljetten till Europa finalen i England i november. Dit åker han tillsamman med Calle Ward och Petter Kristiansen.

Top fem
1.	Frank Tore Larsen / Torstein Eriksen	43:58,9
2.	Petter Kristiansen/Ole Kristian Brennum	44:10,2
3.	Andreas Thelaus/Krister Gull		44,37,9
4.	Steve Røkland/Frode Winter		44,38,0
5.	Petter Rolfsen/Knut H Henriksen		44,41,1
Resultat finns på www.topdriver.se

Kalle Bäckwall