Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Dags för SM-final i rallycross!

Inte mindre än 95 förare är anmälda till SM-finalen i rallycross i Arvika på lördag. Det är två SM-tecken, ett JSM-tecken samt en riskmästartitel som ska delas ut efter tävlingen på Westom-banan.

- Det är ett av de största startfälten i klubbens historia, trots att division 1 redan hade sin finaltävling för snart två veckor sedan, rapporterar Bengt Karlsson, stolt ordförande för arrangerande MK Team Westom.

Med tungviktsklassen division 1 redan avgjord innebär det att hemmaförare som ”Stecka” Walfridson, Per Eklund och Peter Hedström inte finns på plats med sina monsterbilar – utan för SM-segraren Walfridson och åldermannen Eklund är det EM som gäller resten av säsongen.

- Men den Super Nationella-klassen med bland annat Finnskogas Urban Bergström är minst lika intressant som division 1. Det är killar som satsar friskt och en klass där kampen är hård enda fram till målflaggan. Inför finalen har minst tre förare chans att ta hem SM-tecknet, berättar Bengt Karlsson.

Han berättar vidare att MK Team Westom fortsätter arbetet med att renovera och utveckla Westombanan utanför Arvika.

- Sedan förra tävlingen i maj har vi fortsatt att bygga, måla och allra senast asfaltera. Det är inte bara medlemmar som ställt upp utan också en del företag som stöttat oss, säger Bengt Karlsson.

Klubbens ambition är att åter vara en arrangör som kan hysa minst ett SM- eller Rallycross Norden-arrangemang, och helst en internationell deltävling.

- Det har ju gått mer än ett decennium sedan vi sist arrangerade en EM-deltävling, vilket skulle vara kul att kunna få göra igen, säger Bengt Karlsson och tillägger att Finnskoga MK:s arbete med Höljes-tävlingen inspirerar andra klubbar och inte minst inneburit ett arrangörsmässigt lyft för hela EM-serien.

- - Det är viktigt med mål för verksamheten, ett första delmål var att åter ha en bana och organisation som klarar en SM-tävling. Det visade vi redan i maj. Nu blir vi alla ännu bättre, avslutar Bengt Karlsson, MK Team Westom.

Hemsida: rcsm.se – där finns tidsscheman, anmälda förare etc.

Göran Björklund
Newsroom AB