Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Publiksuccé för SpeedArtDesign 2010

Under den gångna helgen fylldes Mariestad av konst, bilar, motorcyklar, båtar, svävare och mycket mer i en härlig blandning. Publiken stortrivdes i det strålande vädret och över 30 000 besökte SpeedArtDesign under två dagar!

Tina Thörner invigde evenemanget på lördagen upphissad i en skylift med den klarblå himlen som fond. Mariestads blåsorkester stod för en pampig inramning och sedan drog det igång. Sportbilar, veteranbilar och motorcyklar prydde gator och torg. I gallerierna bjöds besökarna på högklassiga konstupplevelser.

Till helgens absoluta höjdpunkter räknar vi flyguppvisningen med JAS 39 Gripen som trollband publiken med halsbrytande manövrar och vidunderlig fart. Rolf Rydhs uppvisning med Bobcat lämnade inte heller någon oberörd då han med imponerande precision dansade fram över kullerstenarna. Driftingen lockade storpublik och svepte in hamnen i ett moln av bränt gummi och även svävarna skapade stort intresse då de utan hämningar åkte över stock och sten på Karlsholme för att sedan fortsätta ut på Vänern. Det fanns något att se och göra för alla, gammal som ung.

Både arrangörer och deltagare i årets SpeedArtDesign är mycket nöjda med helgen. Vi hoppas att vi ses igen 2013!