Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige Inför deltävling 5

Efter nästan fyra månaders uppehåll i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden är det dags för den femte deltävlingen, Västrallyt i Trollhättan. Nio team är anmälda till start.

Visserligen möttes Evolution Challenge-ekipagen i ett annorlunda event i juni, då mästerskapsarrangören bjöd in till en promotionhelg vid Active Driving i Trosta Park, nära Stockholm. Andra dagen körde alla Klassiker Sprinten på Ekbackens Folkracebana och i skogarna intill, men den tävlingen ingick inte i själva Evo-serien.

En som hoppas kunna ta sin fjärde seger för säsongen i helgen är Jimmy Joge. Han och co-drivern John Stigh tvingades bryta Klassiker Sprinten med transmissionsproblem. De var missnöjda då, men har sedan insett att enda gången hittills som de tagit noll poäng var i den enda tävling där inga poäng delades ut…

Deras huvudrival i år om titeln är Patrik Johansson/Jesper Johansson. De var snabbaste Mitsubishi på Klassiker Sprinten, och förutom Joge/Stigh är Johanssons de enda som vunnit en deltävling i årets Evolution Challenge. En ny seger i helgen skulle hjälpa dem mycket i kampen om mästerskapet.

Anders Jonasson/Jörgen Lindahl är ett annat par som kan göra bra ifrån sig i Trollhättan. De har kört fortare och fortare under säsongen och hade en hård fight om tredjeplatsen i South Swedish Rally. De visade då att de hänger med de mer erfarna teamen.

De blev bara slagna av Hans-Erik Weng/Henrik Hulterskog, som nu siktar på en ny pallplats med sin av M-Part preparerade Evo X. Andra som också vill ha en placering topp-tre är Markus Hällbo/Lars Gustafsson och Joachim Carlström/Jörgen Norman. Hällbo och Carlström ligger på delad fjärdeplats i förartabellen, och vill förstås skaffa sig ännu bättre positioner i helgen.

Ramona Karlsson/Miriam Walfridsson har kört oerhört fort på senare tid och förtjänar ett bra resultat. Det skulle kunna ge dem en topp-tre placering i slutet av året. Även Cindy Brüggemann/Henrik Lennartsson är väl värda ett resultat i helgen som motsvarar deras framfart.

Fältets andra Evo X från M-Part kör Fredrik Alsdal/Per Schlegel. Inte alls omöjligt att de nu hamnar på poängplats.

Det är inte bara Evolution Challenge som ingår i Västrallyt, utan även Rally-SM. Tävlingen startar vid Trollhättans Museum klockan 17.30 på fredag, och fyra sträckor ska köras innan det är dags för nattvila. Omstart lördag morgon 07.45 och då väntar ytterligare sju sträckor innan första bil anländer till slutmålet 15.30. Totalt innehåller Västrallyt 86 kilometer avlysta specialsträckor.

För första gången i Evolution Challenge historia får respektive segrare i England, Irland och Sverige samma pris: En sponsrad start i FxPro Cyprus Rally, final i IRC (Intercontinental Rally Challenge). Det team av de tre som då är snabbast blir krönt till European Evolution Challenge Champion.

2010 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, JR Motorsports, PIAA extraljus, Sparco racekläder, MPart, FxPro Cyprus Rally, Mitsubishi Motors Sweden och Holmgrens Mitsubishi, Ljungby.

Evolution Challenge Sweden – Startande deltävling 5 (ej i startordning)
Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge)       
Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd)             
Anders Jonasson (Växjö)/Jörgen Lindahl (Ryd)       
Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors)      
Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)            
Cindy Brüggemann (Gamleby)/Henrik Lennartsson (Skillingaryd)      
Hans-Erik Weng (Säffle)/Henrik Hulterskog (Stensjön)       
Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby)      
Fredrik Alsdal (Arboga)/Per Schlegel (Arboga)                        
      
Ställning efter fjärde deltävlingen (South Swedish Rally)

Förare
1 Jimmy Joge 46
2 Patrik Johansson 41
3 Anders Jonasson 22
4=Markus Hällbo 17
4=Joachim Carlström 17
6=Cindy Brüggemann 15
6=Hans-Erik Weng 15
8 Ramona Karlsson 12
9 Roger Enlund 11
10 Tobias Gustafsson 7
11= Jari Saarinen 6
11= Joachim Grahn 6
13 Fredrik Alsdal 5

Co-drivers
1  Jesper Johansson 41
2  John Stigh 36
3  Jörgen Lindahl 22
4  Christer Carlsson 21
5= Lars Gustafsson 17
5= Jörgen Norman 17
7  Henrik Hulterskog 15
8  Miriam Walfridsson 12
9  Henrik Lennartsson 8
10 Anders Berglund 7
11= Henrik Apelskog 6
11= Joakim Nilsson 6
13 Eveline Walfridsson 4
14 Per Schlegel 3
15 Anders Carlsson 2
16 Richard Eliasson 1