Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tufft motstånd i Trollhättan!

Sommarlovet har då passerat för alla förarna i rally SM och ett tufft motstånd står på startlinjen då starten går på fredag kväll i Trollhättan.

Själva högkvarteret för tävlingen ligger i anslutning till SAAB Automobiles Museum. I Tommys klass så återfinns många bra förare och hela 20 ekipage står på startlinjen. Men den som kommer att erbjuda det största motståndet bjuder den förare som gör störst intryck i rally VM, PG Andersson.

-Ja har vi slagit han efter helgen så känns det som vi kan lägga hjälmen på hyllan utan att skämmas, säger Tommy och fortsätter. - Men det är många andra förare som kommer att strida om medaljplatserna, lätt 6-7st utan vidare blir toksvåra att slå.

Under sommaren har teamet kört något test och kört en mindre rallytävling där Tommy tog totalsegern. Men det är ingen merit när man kommer till detta gäng och försöker fightas om segern.

-Nej absolut inte, säger Tommy. Här gäller det verkligen att hålla en väldigt hög fart från start och samtidigt inte göra det minsta lilla misstag, för då är man rökt, säger Tommy.

Under den gångna veckan har Tommy ställt ut bilen på den stora lastbilsmässan i Jönköping som i år drog närmare 40 000 besökare. Intresset för rallybilar är enormt stort och massor med folk har varit framme och tittat på bilen pratat med Tommy.

-Ha ha, ja det är en bra magnet att dra folk till montern. Ännu bättre blir det om man startar bilen och låter lite illa, säger Tommy.

Men nu är bilen klar och nu är fokus inställt på helgens tävling. Teamet åker till Trollhättan på torsdag och tävlingen börjar på fredag eftermiddag.

Det är 85km fartsträckor som skall köras och som fördelats över 11st specialsträckor.

Det kommer att bli en tuff kamp innan vinnaren korats.

Tommy kommer att uppdatera sin blogg hela tiden fram mot tävlingen och även under den så gått det går. Så följ teamet där. www.teamslirej.blogspot.com